Kursy visual c#

Odpowiedz Nowy wątek
2008-02-01 18:15

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Szukam jakiegoś dobrego kursu do pisania aplikacji okienkowych w c#.
Na googlach wyskakują kursy samego c# ale nie ma nic o pisaniu aplikacji okienkowych.

Pozostało 580 znaków

2019-01-14 16:24

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 dzień temu

1

To tylko kwestia gustu. Ale jeśli chodzi o C#, wydaje mi się, że więcej osób stosuje nr 2, natomiast jeśli chodzi o Javę, to więcej stosuje nr 1. Tak mi się WYDAJE.
Osobiście wolę nr 2. Jakoś jest to dla mnie bardziej czytelne.

2 jest też stosowana chyba we wszystkich oficjalnych materiałach, bibliotekach itp. - Ktos 2019-01-14 18:41

Pozostało 580 znaków

2019-01-14 18:53

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 12 godzin temu

0

Nigdy chyba nie widziałem aby ktoś używał 1 podejścia w C#. Oczywiście nie jest to dziwne ze względu na to, że VS wymusza ten drugi i "wszyscy" tak się nauczyli, ale jeżeli nauczysz się pisać podejściem pierwszym, to prędzej czy później i tak raczej będziesz musiał się przestawić jeżeli będziesz chciał pisać kod z innymi ludźmi :P

No chyba, że trafisz na takich, którym to nie przeszkadza.

edytowany 2x, ostatnio: WeiXiao, 2019-01-14 18:55

Pozostało 580 znaków

2019-03-05 16:02

Rejestracja: 11 miesięcy temu

Ostatnio: 8 miesięcy temu

0
panza napisał(a):

http://msdn2.microsoft.com/pl-pl/beginner/bb308730(en-us).aspx tam masz Lerning i są tutoriale video, nawet niezłe, tzn. świetne :] podstawy a do reszty dojdziesz sam C# to fajny i łatwy język mozna sie wiekszoc samemu domyslic :] A jakbyś chciał to mam ebooka Sekrety C# - sporo, na rapidzie. Mam też zestaw 20 średnio pół godzinnych filmików o Windows Forms - taki kursik... po polsku

czy nadal masz kurs na Rapid? nie pogniewał bym się za taki :)
pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2019-03-21 11:10

Rejestracja: 11 miesięcy temu

Ostatnio: 8 miesięcy temu

0

Pewnie
przyjme wszystko... strasznie mi ciężko idzie jak nie mam przykładów

pykus napisał(a):
panza napisał(a):

http://msdn2.microsoft.com/pl-pl/beginner/bb308730(en-us).aspx tam masz Lerning i są tutoriale video, nawet niezłe, tzn. świetne :] podstawy a do reszty dojdziesz sam C# to fajny i łatwy język mozna sie wiekszoc samemu domyslic :] A jakbyś chciał to mam ebooka Sekrety C# - sporo, na rapidzie. Mam też zestaw 20 średnio pół godzinnych filmików o Windows Forms - taki kursik... po polsku

czy nadal masz kurs na Rapid? nie pogniewał bym się za taki :)
pozdrawiam

Chętnie podepnę się po temat, walczę z podobnym dylematem :) - TOMO70 2019-05-23 07:13

Pozostało 580 znaków

2019-12-27 06:23

Rejestracja: 10 lat temu

Ostatnio: 2 tygodnie temu

0
Deti napisał(a):

Jeśli chcesz "dobrze" programować, to jednak pierw musisz zacząć od tych podstawowych kursów, żeby dokładnie wiedzieć co jak działa.

Później można zacząć się uczyć samej architektury, np. oddzielenie warstwy danych od warstwy logiki i warstwy prezentacji. Takich rzeczy jest dużo na zagranicznych stronach, np. codeproject - bardzo dobra stronka, mnóstwo wiedzy.

Warto też luknąć na testy (NUnit), ogólnie o organizacji, zabezpieczaniu na przyszłość dużych aplikacji.

Nauka wzorców projektowych tez nie pójdzie na marne.

PS: w C# nie istnieje coś takiego jak zmienne globalne ;-)

Do zmiennych ogólnych warto używać interfejsy jeśli dane zmienne powtarzalnie wykorzystujesz w aplikacji.
Polecam kursy na udemy.com

edytowany 1x, ostatnio: deser1, 2019-12-27 06:24

Pozostało 580 znaków

2020-02-12 08:08

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0

Jaki kurs polecasz na udemy?

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0