MonoDevelop i MessageBox.Show()

0

Czesc, potrzebuje zrobic w MonoDevelop wyskakujacy komunikat, ale jak uzyje MessageBox, to krzyczy, ze nie ma czegos takiego. Jak by ktos moglby mi podac, jak to zrobic w Mono to byl bym wdzieczny.

Pozdrawiam!

0

A dodałeś przestrzeń nazw System.Windows.Forms?

0

przy tworzeniu nowego projektu wybralem projekt Gtk# 2.0, nie ma tutaj opcji wyboru Windows Forms, wiec zapewne trzeba skorzystac z jakiej funkcji Gtk, ale ja sie na tym nie znam, po prostu dostalem zadanie zrobienia programu w C#- zrobilem go, ale pozniej dostalem drugie zadanie, a mianowicie pokazanie jak program bedzie wygladal w mono

0

Przy okazji tak z ciekawości pytam:
W .NET klasy okienek i formatek są zależne od platformy? Nie ma czegoś takiego jak Swing w Javie?

0

sa zalezne, dlatego powstal projekt Mono, ktory podobno juz ma zaimplementowane wszystko to co .NET 1.1, ale nie wiem jak uzywac okienek .NET'a, w MD jest tylko Gtk#, nie ma WindowsForms ;/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0