DODAWANIE DO BAZY

0

Mam Pytanie stworzyłem sobie przykładową bazę danych w sql2005 i przeglądam ją sobie w formatce którą wcześniej stworzyłem w C# Przeglądam za pomocą DataGridView . I mam pytanie stworzyłem sobie 3 formatkę na której umieściłem 3 Textboxy za pomocą których chciałbym wpisywać dane do tabeli .Umieściłem przycisk który otwiera następną formatkę iiii Mam pytanie jak zrobić zeby to co wpisze do texboxów wpisywało dane do tabeli ???? jakiego mam użyć komponentu SQL command ? TableAdapter ? Dziękuję za Jakąkolwiek podpowiedź

0

A jak ladujesz dane na forme ?? pewnie przez tableadaptera wiec wykorzystaj go skoro juz jest w druga strone czyli do zapisywania danych do bazy

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0