Wywolanie funkcji Load

Odpowiedz Nowy wątek
niao1
2007-01-15 21:52
niao1
0

Witam.
W mojej aplikacji mam funkcje ktora wykonuje pewnien kod po kliknieciu myszka w odpowiednie pole menu. I tutaj wszysko jest ok. Moje pytanie jest takie jak wywolac w tej funkcji inna funkcje ktora wywoluje podczas ladowania formularza?

Pozostało 580 znaków

2007-01-16 01:02

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Mozesz wywolac zdarzenie, ale o ile pamietam, to tylko z poziomu obiektu, do ktorego zdarzenie nalezy. Po drugie, jak ta tajemnicza funkcja jest gdzies zapisana, to czemu nie mozesz jej po prostu wywolac?


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

niao1
2007-01-17 11:16
niao1
0

funkcja load jest to funkcja ktora uruchmia mi sie przy ladowaniu formularza:
private void MainForm_Load(object sender, EventArgs e)
zatem jak mam ja wywolac?

Pozostało 580 znaków

2007-01-17 18:53

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Chodzilo mi raczej to takie rozwiazanie, ze opakowujesz kod wywolywany w load w jakas metode i wywolujesz ja zarowno w load jak i w tym drugim zdarzeniu. Chyba, ze z jakiegos powodu chcesz uruchomic zdarzenie wlasnie, nie tylko kod w nim zawarty. Wtedy uzyj delegacji Load().


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0