Wywolanie funkcji Load

0

Witam.
W mojej aplikacji mam funkcje ktora wykonuje pewnien kod po kliknieciu myszka w odpowiednie pole menu. I tutaj wszysko jest ok. Moje pytanie jest takie jak wywolac w tej funkcji inna funkcje ktora wywoluje podczas ladowania formularza?

0

Mozesz wywolac zdarzenie, ale o ile pamietam, to tylko z poziomu obiektu, do ktorego zdarzenie nalezy. Po drugie, jak ta tajemnicza funkcja jest gdzies zapisana, to czemu nie mozesz jej po prostu wywolac?

0

funkcja load jest to funkcja ktora uruchmia mi sie przy ladowaniu formularza:
private void MainForm_Load(object sender, EventArgs e)
zatem jak mam ja wywolac?

0

Chodzilo mi raczej to takie rozwiazanie, ze opakowujesz kod wywolywany w load w jakas metode i wywolujesz ja zarowno w load jak i w tym drugim zdarzeniu. Chyba, ze z jakiegos powodu chcesz uruchomic zdarzenie wlasnie, nie tylko kod w nim zawarty. Wtedy uzyj delegacji Load().

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0