Zmiana rozmiaru Image-a w datagridview

Odpowiedz Nowy wątek
2006-12-08 11:25
0

Mam taki kodzik:

 fota = Image.FromFile(sciezka);
 dataGridView1.Rows.Add(i, fota, reader.GetString(3), reader.GetString(16), reader.GetString(2), reader.GetString(8), reader.GetString(39), reader.GetString(11));

Wczytuje fote d jednej kolumny w datagridview i rozmiar tej kolumny dopasowywuje sie do wielkosci obrazka. A jak zrobic zeby np zmniejszyc ten obrazek bo w oryginale jest za duzy.

Czyli mam np obrazek 640x300 a chce zeby w datagridview wstawil sie 320x150 ?

Pozostało 580 znaków

2006-12-08 11:43
0

Tu masz przyklad


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-12-08 11:53
0
johny_bravo napisał(a)

Tu masz przyklad

Fajnie dzieki, a powiedz mi bo zauwazylem ze jak sobie wyswietle pare linijek w datagridview np niech bedzie z 30 pozycji, to pozniej jak przesuwam suwakiem nie chodzi to plytnie tylko jest taki efekt jakby to wszystko sie przerysowywalo i jest opoznienie. Da sie to jakos wyeliminowac?

Pozostało 580 znaków

2006-12-08 12:23
0

Powiem szczerze, ze nie wiem, bo korzystalem z tego komponentu moze ze dwa razy w zyciu ;) Jakis taki malo przydatny mi byl :) Prawdopodobnie byloby szybciej gdybys sam wypelniaj danymi i obslugiwal scrollowanie.


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-12-08 12:29
0
johny_bravo napisał(a)

Powiem szczerze, ze nie wiem, bo korzystalem z tego komponentu moze ze dwa razy w zyciu ;) Jakis taki malo przydatny mi byl :) Prawdopodobnie byloby szybciej gdybys sam wypelniaj danymi i obslugiwal scrollowanie.

To w czym wyswietlasz dane z bazki ?

Pozostało 580 znaków

2006-12-08 12:51
0

Zazwyczaj prezentacja danych duzo rozni sie od zwyklej tabelki. Czesto jest to ListView, albo zbior CheckBoxow, czasem combobox, itp. W asp.net raczej korzystam z Table, bo jest mi wygodniej.


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-12-08 14:19
0

Listview to tylko dla tekstu ? Czy tez mozna wpakowac fote?

Pozostało 580 znaków

2006-12-08 17:32
0

Sadze, ze tak latwo to nie. Jedyne co potrzebowalem kiedys to TreeView z progress barem, ale tam weszlo o ile pamietam jeszcze winAPI. Pewnie jakbym potrzebowal klasycznej tabelki to bym uzyl gridView. Jakos na razie nie mialem potrzeby ;)


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0