Pojemność dysku twardego

Odpowiedz Nowy wątek
2006-11-30 15:21
0

Jak pobrać pojemność dysku: np. podaję mu literę dysku, a jakaś funkja zwaca mi pojemność w bajtach. Wiem, że z jakieś dll-ki mam korzystać.

Ps. A tak w ogóle, podejrzewam, że ktoś pisał już to na forum, ale nie mogę tego znaleźć, jak dodać dll i w programie utworzyć obiekt z tej dll-ki.


A teraz SQL (?)

Pozostało 580 znaków

2006-11-30 18:35
0

Popatrz sobie na klasy WMI, tam bylo pobieranie informacji o dyskach o ile pamietam. Jesli chcesz uzyc WinAPI, to skorzystaj z atrybutu DllImport.


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0