[Firebird] Import z jednej bazy do drugiej

0

Cześć, mam dwie bazy: STARA i NOWA.
W bazie STARA znajdują się jakieś dane, natomiast baza NOWA jest zupełnie pusta.

Ponadto baza NOWA ma kilka dodatkowych tabel, a w niektórych tabelach(występujących w bazie STARA) kilka dodatkowych pól.

I teraz kwestia taka - jak zaimportować dane z bazy STARA do bazy NOWA?

0

IB Expert -> Narzedzia -> Eksport metadanych -> Tablice danych -> kliknij na >> -> kliknij na |> na górze i masz SQL typu INSERT INTO ... VALUES(...) z wszystkimi danymi

0
Misiekd napisał(a)

IB Expert -> Narzedzia -> Eksport metadanych -> Tablice danych -> kliknij na >> -> kliknij na |> na górze i masz SQL typu INSERT INTO ... VALUES(...) z wszystkimi danymi

A jak to zrobić bez użycia dodatkowego oprogramowania? Tzn. samym sqlem.

Natomiast IBExpert nie wywala mi pól blob pomimo, że mam zaznaczone w opcjach: "Extract BLOBs"

0

z poziomu SQLa to ja tego nie widzę. BackUp and Restore odpada bo masz inne schematy baz. Jedynie to jak wcześniej eksport jako polecenia SQLa albo napisać sobie aplikację, która najpierw zrobi SELECT * FROM kazda_tabela_po_kolei a potem while not EoF do INSERT INTO tabela

0

najłatwiej uzyc programów ibexpert lub ibadmin, w kwasti bloba musi byc wersja fb >= 1.5.2

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1