Problem ze zwróconym wynikiem w podzapytaniu

0

Mam takiego selecta:
Select a,b,c,Data,Data1,Data2,id as id1 from Baza
Where Data1 < '2006-08-01' and Data2 > '2006-07-31'
Having Data =
(Select Distinct Max(Data) from Baza
Where (id = id1) and (Data<'2006-08-01'))

Podzapytanie zwraca max datę id. Niestety nie zawsze to działa dobrze.
Myślę że proble jest w wyniku podzapytania. Pewnie chodzi o to że datę się pisze w cudzysłowiach.
Ale w jaki sposób ten cudzysłów dodać? A może jest inny sposób wymuszenia, że wynikiem podzapytania jest data?
{Mysql 5.0}

0

najlatwiej byloby uzyc czasu unixowego - jest taka mozliwosc?

0
Piotr napisał(a)

Niestety nie zawsze to działa dobrze.

ponieważ
................................................................................................................................
<font size="1">(wypełnić drukowanymi literami)</span>

0

Możesz coś więcej na ten temat powiedzieć, nigdy jeszcze z tego nie korzystałem. Chodzi ci o UNIX_TIMESTAMP(date)? Jeżeli tak to przekonwertować go w bazie czy przy konkretnym zapytaniu ?

0

nigdy nie wgryzalem sie w te dziwne typy :P. Po prostu stawiam pole typu int i zapisuje tam via PHP time(), albo str_to_time()

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1