Tabela tymczasowa w procedurze składowanej - Firebird

0

Sytuacja jest taka.
Mój program tworzy tabelę tymczasową o nazwie TEMP_KOR, dodaje tam jakieś rekody, a następnie wywołuje procedure składowaną.

Jedną z instrukcji w tej procedurze jest SELECT * FROM TEMP_KOR....

Jednak podczas "kompilacji" wyskakuje mi błąd, że tabela TEMP_KOR nie istnieje. ale ja jestem pewien, że w momencie wywołania procedury ona będzie istniała. Więc jak to ominąć?

0

stworzyć tabelę o takiej nazwie na czas kompilacji
btw jeśli będzie ona często tworzona i niszczona może lepiej wstawić ją na stałe i po prostu czyścić zamiast usuwać :>
btw2 po co ci temp table? przecież w F/IB możesz stworzyć "selectable" stored proc, czyli taką, która zwróci Ci tabelę bez temp table

0
Misiekd napisał(a)

stworzyć tabelę o takiej nazwie na czas kompilacji

Tak też zrobiłem, jednak jak ją chciałem później usunąć, to się nie dało i wyskoczył komunikat, że są jakieś zależności. Zapewne chodzi o to, że jest wykorzystywana w stored proc.

btw jeśli będzie ona często tworzona i niszczona może lepiej wstawić ją na stałe i po prostu czyścić zamiast usuwać :>

No właśnie jest rzadko tworzona, ale tak zrobiłem, bo nie mogłem jej usunąć.

btw2 po co ci temp table? przecież w F/IB możesz stworzyć "selectable" stored proc, czyli taką, która zwróci Ci tabelę bez temp table

Chodzi o to, że potrzebuję tabelę, do której na chwilę będę mógł włożyć pewne rekordy określone przez użytkownika.</quote>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1