Aplikacje dal MySQL

0

Witam !

Moglby mi ktos pomoc, doradzic jakigo narzedzia uzyc do bazy MYSQL, np. w Sybase do edytowania, wykonywania zapytan jest Interactive SQL, a do tworzenia, usuwania... jest narzedzie Sybase Central. Szukam czegos podobnego, jakiegos narzedzia graficznego...

0

Zobacz cos takiego jak fabFORCE DB Designer 4. Ja w tym glownie modeluje bazy, prawde mowiac nigdy sie nie polaczylem z baza bezposrednio i nie operowalem na niej (wole jednak poczciwego phpMyAdmina :)), ale jest to mozliwe.

Pamietam kiedys Marooned pisal, ze phpMyAdmin to przezytek :), moze wspomnial wtedy o jakims konkretnym rozwiazaniu.

0

Widzisz tak sie sklada ze modelowania baz uzywam PowerDesigner, ja szukam narzedzi takich jak wymienilem powyzej....

0
Lolop napisał(a)

Widzisz tak sie sklada ze modelowania baz uzywam PowerDesigner, ja szukam narzedzi takich jak wymienilem powyzej....

OK, widzisz, nie jestem bazodanowym hardkorowcem tylko programista-amatorem z wieloletnim stazem ;d, stad nie znam kompletnie wymienionych przez Ciebie narzedzi, ale na google znalazlem Interactive SQL for MySQL. Mam nadzieje, ze to Ci pomoze.

0

Polecany przez wielu MySQL-Front jest bardzo wygodny. Jeśli o to chodziło, bo narzędzia, które wymieniłeś są mi absolutnie nieznane. Tak jak roSzi wolę phpMyAdmina, a bazę danych rozplanowuję sobie na kartce :]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1