Sortowanie w locie

0

Witam czy jest jakas mozliwosc zrobienia tekiego warunku ??

SELECT * 
INTO strony
 ORDER BY maximum substr_count($tekst,$slowo)

Chodzi mi o to zeby wyniki zostały od razu posortowane wedlug tego ile wynosi substr_count czy da sie to zrobic w locie ? a moze jest na to inny sposob prosze o pomoc.

0

Moze to:

SELECT * FROM tab ORDER BY LENGTH(kolumna_tekst)

0

nie nie chodzi mi o dlugosc tekstu w kolumnie tylko o to ile w danej kolumnie jest zwrotow i posortowac od max do min

0

nie da się zrobić czegoś takiego w ten sposób - zapytanie SQL wykonuje się na serwerze BD, a on nie zna PHP. Możesz to zrobić tak, że dodasz do bazy dodatkową kolumnę, gdzie będziesz zapisywał (w momencie wstawiania tych danych do bazy) liczbę zwrotów z wybranej kolumny i potem będziesz sortował wg tej dodatkowej kolumny.

0

Ale to zajmie duzo czasu Zapisanie liczby zwrotow a potem ich wyswietlenie :( Uzytkownik bedzie troche czekal A moze pobrac wszystkie wyniki i je posortowac algorytmem. Nie wiem jakiego sortowania jeszcze tylko uzyc.

0
paweb napisał(a)

Ale to zajmie duzo czasu Zapisanie liczby zwrotow a potem ich wyswietlenie :( Uzytkownik bedzie troche czekal A moze pobrac wszystkie wyniki i je posortowac algorytmem. Nie wiem jakiego sortowania jeszcze tylko uzyc.

eeee? Jak dużo czasu? Odpalasz raz skrypt, który przeliczy Ci dla już wpisanych danych do bazy. I zmodyfikujesz program tak, aby przy modyfikacji/dodawaniu danych do bazy przeliczał ilość wyrażeń dla DODAWANYCH danych i je też wstawiał. Możesz też zmienić bazę na taką, która obsługuje wyzwalacze i oprogramować to po stronie bazy - ach ten MySQL :D

0

To jest wyszukiwarka za kazdym razem jak ktos bedzie wpisywal dane słowo to skrypt bedzie najpier liczyl ile wyrazen zawiera cala tresc strony zapisany w bazie a potem znowu pobieral cala zawartosc bazy i wyswietlal wyniki

0
paweb napisał(a)

To jest wyszukiwarka za kazdym razem jak ktos bedzie wpisywal dane słowo to skrypt bedzie najpier liczyl ile wyrazen zawiera cala tresc strony zapisany w bazie a potem znowu pobieral cala zawartosc bazy i wyswietlal wyniki

skoro tak uważasz to nie będe się z Tobą sprzeczał - w końcu to Twój program

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1