[mysql] paradox do mysql-a

Odpowiedz Nowy wątek
2005-08-26 14:42
jaaa
0

Witam , mam do przeniesienia baze z paradoxa do mysql-a. Czy zna ktos moze jakies narzedzia do takiej konwersji ?

Pozostało 580 znaków

2005-08-26 17:54
0

Zwykły dump z bazy do .sql i import nie przejdzie?
Ewentualne małe poprawki jakimś AWK czy nawet EditPlusem (regexp się bardzo przydają).


Pozostało 580 znaków

2005-08-29 10:39
0

Ja eksportuję bazę do pliku robię tak:

AssignFile(TextOut,'plik.txt');
ReWrite(TextOut);
IloscRekordow:=ADOTblBaza.RecordCount;
ADOTblBaza.First;
for i:=IloscRekordow downto 1 do
begin
S:=ADOTblBaza.FieldByName('Dana1').AsString+';';
S:=S + ADOTblBaza.FieldByName('Dana2').AsString+';';
S:=S + ADOTblBaza.FieldByName('Dana3').AsString+';';
Writeln(TextOut,S);
ADOTblBaza.Next;
end;
Close(TextOut);

Do małych baz zupełnie wystarcza. Jednak przy dużych bazach gdzie jest milion rekordów idzie to trochę za długo. Może zna ktoś lepszy sposób?

A co do wczytywania do bazy MySql wydaje się że najszybsza metoda to LOAD DATA INFILE
Tu jest opis http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/load-data.html


pozdrawiam - Piotr
Delphi 2007

Pozostało 580 znaków

2005-09-01 10:17
jaaaa
0
Marooned napisał(a)

Zwykły dump z bazy do .sql i import nie przejdzie?
Ewentualne małe poprawki jakimś AWK czy nawet EditPlusem (regexp się bardzo przydają).

Ok mam wiec pytanie, jak zrobić dump z paradoxa do SQL ? Czy istnieje takowe narzedzie ?

Pozostało 580 znaków

2005-09-01 16:01
0
jaaaa napisał(a)

jak zrobić dump z paradoxa do SQL ?
Sezon na leni się zaczął? :|

google: paradox dump sql
i co ja widzę?

you may generate SQL-script with data dump.

[glowa]


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0