MySQL

0

Co sie dzieje i jak temu zaradzic?

Warning: Supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/docs/users/rene/forum/forum.php on line 38

0

Bez kawalka kodu nic nie zaradzimy. Podajesz w parmaetrze procedury zly uchwyt/paramtr.--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

Sorry ale nie wiem co ci napisac. Adres tego forum to www.sys.klubwww.pl/forum/forum.php

0

a tak wyglda zródlo tego php:

&lthtml&gt
&lthead&gt&lttitle&gtForum&lt/title&gt
&ltlink href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css"&gt
&lt/head&gt
&ltbody&gt
&lta href="dodaj.php"&gtNowy wiadomo¶ć&lt/a&gt

&lt?PHP
$pol = mysql_connect();
mysql_select_db("yasio");
$l=0;
function forum($id) {
global $j;
global $l;
$wyn = mysql_query("SELECT * FROM frm150786 WHERE id='$id'");
$tab = mysql_fetch_array($wyn);
if($l==0) { $kolor="#F5F5F5"; }
else $kolor="#FFFFFF";
++$l;
echo "&lttr&gt&lttd bgcolor=\"$kolor\" width=\"295\"&gt".$j."&lta href=\"czytaj.php?id=$id\" class=\"forumm\"&gt".$tab['temat']."&lt/a&gt&lt/td&gt&lttd bgcolor=\"$kolor\" width=\"140\"&gt&lta href=\"mailto:".$tab['email']."\"&gt".$tab['autor']."&lt/a&gt&lt/td&gt&lttd width=\"80\" bgcolor=\"$kolor\"&gt&ltcenter&gt".$tab['data']."&lt/td&gt&lttd width=\"45\" bgcolor=\"$kolor\"&gt&ltcenter&gt&lta href=\"odpow.php?id=".$tab['id']."\"&gt&ltimg src=\"odpisz.gif\" border=\"0\" width=\"14\" height=\"14\"&gt&lt/a&gt&lt/td&gt&lt/tr&gt\n";
if($tab['dzieci']!="") {
if(strpos($tab['dzieci'],"#")) {
$arr = explode("#",$tab['dzieci']);
}
else $arr[0]=$tab['dzieci'];
for($i=0;$i&ltcount($arr);$i++) {
$j.="   ";
forum($arr[$i]);
$j=substr($j,18,strlen($j));
}
}
}
$wyn = mysql_query("SELECT * FROM frm150786 WHERE matka=0");
echo "&lttable cellpadding=\"1\" cellspacing=\"0\" border=\"0\" width=\"560\"&gt
&lttr&gt&lttd bgcolor=\"#808080\" width=\"295\"&gt&ltspan class=\"forum\"&gtTemat&lt/span&gt&lt/td&gt
&lttd bgcolor=\"#808080\" width=\"140\"&gt&ltspan class=\"forum\"&gtAutor&lt/span&gt&lt/td&gt
&lttd width=\"80\" bgcolor=\"#808080\"&gt&ltcenter&gt&ltspan class=\"forum\"&gtData&lt/span&gt
&lt/td&gt&lttd width=\"45\" bgcolor=\"#808080\"&gt&ltcenter&gt&ltspan class=\"forum\"&gtOdpisz&lt/span&gt&lt/td&gt&lt/tr&gt\n";
if(mysql_num_rows($wyn)&gt0) {
while($tab = mysql_fetch_array($wyn)) {
$j="";
$l=0;
forum($tab['id']);
}
}
else echo "&lttr&gt&lttd width=\"295\"&gt-----&lt/td&gt
&lttd width=\"140\"&gt-----&lt/td&gt
&lttd width=\"80\"&ltcenter&gt-----
&lt/td&gt&lttd width=\"45\"&gt&ltcenter&gt-----&lt/td&gt&lt/tr&gt\n";
echo "&lt/table&gt";
mysql_close($pol);
?&gt
&lt/body&gt
&lt/html&gt

Jest on sciogniety z WebArea&lt/center&gt

0

Jak na moje oko, to źle się łączysz

$pol = mysql_connect("serwer_bazy", "nazwa_usera", "haslo_do_bazy");

Powinieneś dać tak (chyba, że poplątałem kolejność parametrów) i powinno być ok.---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

thenkles napisał:
Jak na moje oko, to źle się łączysz

$pol = mysql_connect("serwer_bazy", "nazwa_usera", "haslo_do_bazy");

Powinieneś dać tak (chyba, że poplątałem kolejność parametrów) i powinno być ok.

--

Wlasnie!

Najczestysza przyczyna wystapienia tego bledu jest nieprawidlowe przekazanie parametru. Czyli np. blad moze sie pojawic tutaj:

$wyn = // coś tam...
$tab = mysql_fetch_array($wyn);

Zapytanie sie nie udalo, a przekazujesz wartosc jego paramtru ($wyn). Poza tym blad nastapil w linii 38 wiec po prostu przejdz do tej linii i sprawdz... --Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1