Wątek przeniesiony 2021-04-28 08:45 z C# i .NET przez Ktos.

Potrzebuje pomocy phpmyadmin

0

Witam głupio mi o to prosic ale potrzebuje pomocy co do tego zadania nie ogarniam jak sie tworzy kody w phpmyadmin a dostałem zadanie do zrobienia jesli dostane 1 to bede zagrozony dlatego zglaszam sie tu z pomoca. Bylby ktos w stanie mi z tym pomoc. Dwie pierwszy rzeczy oczywiscie umiem zrobic lecz problemy zaczynaja sie w zadaniu 3

Zadanie
1.Stwórz nową bazę danych o nazwie "auta"
2.Wykonaj w niej import tabelki samochody.sql - > patrz załącznik
3.Wykonaj następujące zapytania:
a. Wystwietl Marki aut ale bez powtórzeń (podpowiedż DISTINCT) i posrotuj według marki rosnąco
b. Wyswietl wszystkie pola dla aut, których stan to dobry lub bardzo dobry
c. WYświetl markę, model i rocznik dla aut w kolorze czerwonym
d. WYswietl markę, model, kolor i stan dla aut, których rocznik jest starzy niż 2010.
e. WYświetl id, markę i model aut, które mają porysowany lakier, posortuj według rocznika malejąco.

samochody.sql

3

A. Select distinc Marka from Tabela
B. Select * from tabela where Stan = 'dobry' or Stan = 'bardzo dobry'
C. Select Marka, Model, Rocznik from Tabela where Kolor = 'czerwony

Reszta podobnie. Tabela to nazwa Twojej tabeli z samochodami

0

obraz_2021-04-27_232738.png

1

Tu nie rozwiazujemy zadan na prace domowa, chyba ze zaplacisz nam 99 zl

1
masterc napisał(a):

Tu nie rozwiazujemy zadan na prace domowa, chyba ze zaplacisz nam 99 zl

Z góry.

2

Kurde. Wyszedłem na fajkę. Patrzę w telefonie jakieś proste pytania. Pomyślałem, pomogę. Pewnie 20 lat temu tez zadawałem takie pytania.
Ale chyba lepiej gdybym jakieś kotki w necie pooglądał.

Jedyny plus jest taki, że @{benger :]} nauczył się jak tu obrazki wklejać. :/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1