SQL - usuwanie rekordów po unikalnym ID

0

Cześć.

szukam rozwiązania mojego problemu, żeby nie robić tego na piechotę...

mam ok 1150 rekordów do usunięcia. Wszystko byłoby proste (dla mnie) gdy by nie to, że nie są pokolei.

292782
292964
293002
293087
293137
293154
293166
293183
293217
293241
293253
293269
293297
293312

zapytanie, które stworzyłem, żeby wyfiltrować wszystkie od pierwszego do ostatniego z zakresu to:

SELECT * FROM `wp_wc_product_meta_lookup` WHERE `product_id` BETWEEN 292782 AND 349728

6

no to usunąć możesz tak samo

Delete from `wp_wc_product_meta_lookup` WHERE `product_id` BETWEEN 292782 AND 349728
0

ale wtedy usunę wszystkie, a chcę usunąc tylko konkretne rekordy... A że jest ich 1150 to usuwanie ręczne nie wchodzi w grę

1

No to jak możesz je określić inaczej? Jakoś chyba wiesz co chcesz usunąć?

0

no ale nie chcę usuwać wszystkich, tylko konkretne 1150 rekordów

3

Jak seelctujesz to co potrzebujesz, to analogicznie usuniesz co potrzebujesz. Dopracuj SELECT a żeby wypluwał tylko potrzebne wiersze, jeśli to nie jest ten który wkleiłeś.

0
teargas666 napisał(a):

no ale nie chcę usuwać wszystkich, tylko konkretne 1150 rekordów

Masz listę tych ID ? Co znaczy konkretne?

0

mam pełną listę. Ale nie chcę jej tu wklejać. Są to ID produktów ze sklepu, które chcę usunąć.

6

Zrób tabelkę, wrzuć tam te ID i potem przy usuwaniu powiąż jedną z drugą.

Delete from `wp_wc_product_meta_lookup` WHERE `product_id` in (select id from twoja_tabelka)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1