Jak mogę policzyć odchylenie standardowe wyników z timestamp? (postgresql)

0

Jak mogę policzyć odchylenie standardowe wyników z ostatnich 24 godzin w porównaniu z odchyleniem standardowym wyników ostatniego tygodnia (nie licząc ostatnich 24 godzin)

Mam takie polecenie:

SELECT sample, AVG(czasPomiaru) as average, STDDEV(czasPomiaru) as stdev
FROM jmeter_results 
WHERE ttimestamp >= (CURRENT_DATE - INTERVAL '1 day') 
GROUP BY sample;

Ale ja nie wiem co musi być po ttimestamp.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

2
  1. Użyj funkcji STDDEV, a nie AVG.
  2. Jeśli nie umiesz jednym zapytaniem, to rozbij na dwa, a poźniej połącz wyniki.
  3. dane wybierasz względem daty bieżącej, więc odejmij interwał odpowiedniej długości. Możesz też łączyć warunki filtrujące i wybierać w ten sposób dane z określonego przedziału czasowego.
0
yarel napisał(a):
  1. Użyj funkcji STDDEV, a nie AVG.
  2. Jeśli nie umiesz jednym zapytaniem, to rozbij na dwa, a poźniej połącz wyniki.
  3. dane wybierasz względem daty bieżącej, więc odejmij interwał odpowiedniej długości. Możesz też łączyć warunki filtrujące i wybierać w ten sposób dane z określonego przedziału czasowego.

Nie poprawnie wyraziłem się. Te wszystkie odchylenia muszą liczyć się od średniej, a polecenie musi być jedno, dlatego że będę wykorzystywać go w @Query w
SpingData-JPA

2

Robisz sobie pod gorke ale,
Stddev(x) = sqrt(sum(square(x - avg(x)))/count(1))

0
vpiotr napisał(a):

Robisz sobie pod gorke ale,
Stddev(x) = sqrt(sum(square(x - avg(x)))/count(1))
okey, czyli w moim przypadku zamiast x będzie czasPomiaru?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1