Błąd klauzuli FROM (ale gdzie)

0

Witam
Mamy problem
Nie wiemy gdzie w kodzie SQL kwerendy, mającej na celu wyświetlić zawartość dwóch pól mających takie same wartości.Proszę o pomoc:

SELECT "USTAWA_DATE_INPUT"."DATA$POCZATKU_SPRZEDAZY_N", "USTAWA_DATE_OUTPUT"."START_DT"
FROM "USTAWA_DATE_INPUT" INNER JOIN "USTAWA_DATE_OUTPUT"
WHERE "USTAWA_DATE_INPUT"."DATA$POCZATKU_SPRZEDAZY_N" = "USTAWA_DATE_OUTPUT"."START_DT";
1

Co to za baza danych? Access, MS-SQL, Oracle?

Chyba brakuje ON w INNER JOIN:

https://www.w3schools.com/sql/sql_join_inner.asp

SELECT column_name(s)
FROM table1
INNER JOIN table2
ON table1.column_name = table2.column_name;

0
Damian Korczowski napisał(a):

Co to za baza danych? Access, MS-SQL, Oracle?

Chyba brakuje ON w INNER JOIN:

https://www.w3schools.com/sql/sql_join_inner.asp

SELECT column_name(s)
FROM table1
INNER JOIN table2
ON table1.column_name = table2.column_name;


Access :^)
0

Baza nie ma znaczenia, jak uzywasz join to warunek sprzężenia po on

SELECT 
    "USTAWA_DATE_INPUT"."DATA$POCZATKU_SPRZEDAZY_N"
	, "USTAWA_DATE_OUTPUT"."START_DT" 
FROM 
    "USTAWA_DATE_INPUT" 
	INNER JOIN "USTAWA_DATE_OUTPUT" ON "USTAWA_DATE_INPUT"."DATA$POCZATKU_SPRZEDAZY_N" = "USTAWA_DATE_OUTPUT"."START_DT"

możesz też tak:

SELECT 
    "USTAWA_DATE_INPUT"."DATA$POCZATKU_SPRZEDAZY_N"
	, "USTAWA_DATE_OUTPUT"."START_DT" 
FROM 
    "USTAWA_DATE_INPUT" 
	,"USTAWA_DATE_OUTPUT"
WHERE 
    "USTAWA_DATE_INPUT"."DATA$POCZATKU_SPRZEDAZY_N" = "USTAWA_DATE_OUTPUT"."START_DT";

i nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że " ie jest do "otaczania nazw, powinno być chyba otoczone nawiasami []

0
Damian Korczowski napisał(a):

Co to za baza danych? Access, MS-SQL, Oracle?

Chyba brakuje ON w INNER JOIN:

https://www.w3schools.com/sql/sql_join_inner.asp

SELECT column_name(s)
FROM table1
INNER JOIN table2
ON table1.column_name = table2.column_name;

Dzięki, działa, trzeba było jeszcze ciapki usunąć, i mean this - "" :)
Sankjuu

1

Zgadza się zamiast " " powinno być [ ].
W Access to co w " " będzie traktowane jak w ' ' W SQL Server. Czyli jako zwykły tekst.

Edit: spóźniony :|

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1