Problemy z połączeniem tabel

0

Dzień dobry :)

Mam problem z połączeniem dwóch tabel a dokładnie widoków wcześniej stwonych przez mnie. Próbowałam LEFT, RIGHT i INNER. I albo pojawiają mi się wartości NULL z jednej strony albo z drugiej albo wyrzuca mi same nagłówki.

Mam widoki Tilesv:
https://ibb.co/0K8mpMv

I SalariesV:
https://ibb.co/47XBQtt

Tabela TilesV jest o wiele wieksza, ale mnie interesują tylko watości wspólne z tabelą SalariesV. Pracuję na phpmyadmin.

Moje błędne połączenie:

SELECT sv.emp_no, tv.emp_no FROM Tilesv AS tv LEFT JOIN Salariesv AS sv ON sv.emp_no = tv.emp_no

Bardzo dziękuję za każdą pomoc

0

przecież tam są całkowicie RÓŻNE wartości w polach emp_no

0
abrakadaber napisał(a):

przecież tam są całkowicie RÓŻNE wartości w polach emp_no

Tak już wiem, że widoki są zbytnio okrojone.

0

Zmień left join na inner join. Jeśli nie zwraca Ci wyniku to znaczy że nie ma wspólnych emp_no

0

dokładnie tak jak mówi @Ales część wspólna to tylko INNER JOIN

przy LEFT, RIFHT i FULL OUTER JOIN zawsze mogą trafić się NULL-e

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1