SQL- Wyświetlanie danych z połączonych tabel

0

Szanowni użytkownicy forum,
Zwracam się do was o pomoc w zadaniu którego treść brzmi następująco:

Wyświetlić dane przedstawicieli handlowych, identyfikator pracownika (tabela emp) oraz nazwy klientów (wszystkich). Wyświetlić też nazwy tych klientów, którzy nie mają przypisanego przedstawiciela handlowego. Jak uzyskać poniższy zapis z kreskami zamiast słów (null)?
Baza danych zawiera informacje które przedstawiam wam w formie tabeli na załączonym zdjęciu. Udało mi się zrealizować część polecenia ale problem polega na tym, że nie wyświetla mi wszystkich klientów przez co nie mogę zrealizować dalszej części polecenia (korekcja wartości null). Poniżej linijka kodu którą napisałem:

SELECT E.last_name "NAZWISKO", E.id, C.name "NAZWA KLIENTA" from emp E, customer C, ord WHERE E.id= C.sales_rep_id AND C.id= ord.customer_id ORDER BY E.id; 

Z góry również przepraszam jeśli w niewłaściwy sposób sformatowałem kod, pierwszy raz korzystam z tego forum. Uprzejmie proszę oraz z góry dziękuje za wszelką pomoc.

1

LEFT JOIN, COALESCE

0

Dzięki za pomoc Marcin.Miga, po korekcie kod wygląda tak:

SELECT  NVL(E.last_name, '-') "NAZWISKO", E.id, C.name "NAZWA KLIENTA" from customer C LEFT JOIN  emp E ON  E.id= C.sales_rep_id ORDER BY E.id;

Jednak nie udaje mi się zamienić wartości NULL z kolumny E.id na '-', przy użyciu COALESCE jak i NVL wywala mi błąd.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1