MSSQL laczenie 2 tabel za pomoca SELECT

0

Witam,
istnieje 10 tabel T0 - T9, T0 jest tabela glowna:
ID TABLENAME
1 T1
2 T2
3 T3
4 T4
5 T5
6 T6
7 T7
8 T8
9 T9

W pozostalych tabelach sa dane ktore mnie interesuja. Teraz pytanie: Jak zrobic zapytanie i pozyskac dane z ktorejs tabeli majac tylko jej ID?

Pozdrawiam Jacek

1

proponuję skorzystać z zapytania w postaci

SELECT * FROM T2

Oczywiście T2 zmieniasz w zależności od potrzeb. W ten sposób pobierzesz wszystkie dane z tabeli. Na pewno te, które Cię interesują będą się zawierać w wyniku zwróconym w odpowiedzi na wykonanie podanego powyżej zapytania.

0

Tak to nie problem, ale ja mam tylko ID ktore jest w T0 i nie znam jeszcze nazwy tabeli. :-(

3
Jaco99 napisał(a):

Tak to nie problem, ale ja mam tylko ID ktore jest w T0 i nie znam jeszcze nazwy tabeli. :-(

Takie rzeczy tylko przy użyciu dynamicznego T-SQLa : https://www.sqlservertutorial.net/sql-server-stored-procedures/sql-server-dynamic-sql/

0

Dzieki za wskazowke i linka! W rezerwie mam jeszcze zbudowanie 2 selectow w c++, ale myslalem ze da sie to ogarnac prosto jednym zapytaniem.

Pozdrawiam Jacek

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1