export bazy 0,5 GB MySQL z home.pl

Odpowiedz Nowy wątek
2020-02-12 14:43

Rejestracja: 1 miesiąc temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

0

Witam,
z poziomu phpmyAdmin w home.pl nie udało mi się nigdy zgrać nawet połowy tej bazy MySQL.

Pytanie:
czy jest metoda ściągnięcia bazy danych z home.pl inna niż eksport w phpmyAdmin?

Pozdrawiam
Przemon

edytowany 2x, ostatnio: cerrato, 2020-02-12 16:03

Pozostało 580 znaków

2020-02-12 14:52
Moderator Kariera

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 28 minut temu

Lokalizacja: Poznań

2

Robisz dump tej bazy - coś w stylu https://devenv.pl/mysql-dump-import-duze-zbiory-danych/, a potem ściągasz ten plik przez FTP.


Naczelny forumowy hejter Apple

That game of life is hard to play, I'm gonna lose it anyway
The losing card I'll someday lay, So this is all I have to say

Pozostało 580 znaków

2020-02-12 15:00

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 46 sekund temu

2

Uzupełniając @cerrato musisz zestawić połączenie ssh i zrobić dump do pliku na serwerze:
https://pomoc.home.pl/baza-wi[...]ostep-ssh-do-uslugi-w-home-pl

Pozostało 580 znaków

2020-02-12 15:00

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 1 minuta temu

Lokalizacja: Grudziądz/Bydgoszcz

1

podpiąć się workbenchem i nim zrobić zrzut

Pozostało 580 znaków

2020-02-12 15:58

Rejestracja: 1 miesiąc temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

0
mr_jaro napisał(a):

podpiąć się workbenchem i nim zrobić zrzut

wgrałem Workbench i Visual C++ 2015 i program nie uruchamia się

edytowany 1x, ostatnio: cerrato, 2020-02-12 16:03
nie wiem, ja po prostu zainstalowałem workbencha razem z kilkoma wersjami mysqla i śmiga, bez najmniejszych problemów - mr_jaro 2020-02-12 15:59
oczywiście o tym workbenchu mówię https://www.mysql.com/products/workbench/ - mr_jaro 2020-02-12 16:17

Pozostało 580 znaków

2020-02-12 16:09

Rejestracja: 3 miesiące temu

Ostatnio: 1 minuta temu

0
backup: # mysqldump -u root -p[root_password] [database_name] > dumpfilename.sql
restore: # mysql -u root -p[root_password] [database_name] < dumpfilename.sql

Jeśli to hosting współdzielony to lipa, bo trzeba napisać jakiś skrypt np. w php do eksportu albo zapłacić za usługę home

albo się podpiąć zewnętrzną apką jak workbench, która działa zawsze... - mr_jaro 2020-02-12 16:12
jeżeli hosting pozwala na łączenie się z zewnątrz to jasna sprawa - .__. 2020-02-12 16:19

Pozostało 580 znaków

2020-02-12 16:24

Rejestracja: 1 miesiąc temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

0
.__. napisał(a):
backup: # mysqldump -u root -p[root_password] [database_name] > dumpfilename.sql
restore: # mysql -u root -p[root_password] [database_name] < dumpfilename.sql

Jeśli to hosting współdzielony to lipa, bo trzeba napisać jakiś skrypt np. w php do eksportu albo zapłacić za usługę home

Dzięki, próbuję się połączyć PUTTY według instrukcji
https://pomoc.home.pl/baza-wi[...]me-pl-za-pomoca-protokolu-ssh

i nic

nie wiem czy jest współdzielony

Pozostało 580 znaków

2020-02-12 16:26

Rejestracja: 3 miesiące temu

Ostatnio: 1 minuta temu

1

WAŻNE! Połączenie SSH dostępne jest przy usługach: Hosting Biznes, Hosting Profesjonalny, Business Server PRO, Hosting Premium, Hosting WordPress SSD Profesjonalny, Hosting WordPress SSD Premium oraz Hosting dedykowany.

Pozostało 580 znaków

2020-02-12 16:29

Rejestracja: 1 miesiąc temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

0
.__. napisał(a):

WAŻNE! Połączenie SSH dostępne jest przy usługach: Hosting Biznes, Hosting Profesjonalny, Business Server PRO, Hosting Premium, Hosting WordPress SSD Profesjonalny, Hosting WordPress SSD Premium oraz Hosting dedykowany.

ja mam
Business Cloud Starter

no to sie nie polaczysz - .__. 2020-02-12 16:31

Pozostało 580 znaków

2020-02-12 16:31

Rejestracja: 3 miesiące temu

Ostatnio: 1 minuta temu

2020-02-12 16:31

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 46 sekund temu

1

Not nie masz dostępu przez ssh

http://porownaniehostingow.pl[...]homepl/Buisness_Cloud_Starter

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0, botów: 1

Robot: Yandex