export bazy 0,5 GB MySQL z home.pl

0

Witam,
z poziomu phpmyAdmin w home.pl nie udało mi się nigdy zgrać nawet połowy tej bazy MySQL.

Pytanie:
czy jest metoda ściągnięcia bazy danych z home.pl inna niż eksport w phpmyAdmin?

Pozdrawiam
Przemon

2

Robisz dump tej bazy - coś w stylu https://devenv.pl/mysql-dump-import-duze-zbiory-danych/, a potem ściągasz ten plik przez FTP.

2

Uzupełniając @cerrato musisz zestawić połączenie ssh i zrobić dump do pliku na serwerze:
https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/do-czego-moze-sluzyc-dostep-ssh-do-uslugi-w-home-pl

1

podpiąć się workbenchem i nim zrobić zrzut

0
mr_jaro napisał(a):

podpiąć się workbenchem i nim zrobić zrzut

wgrałem Workbench i Visual C++ 2015 i program nie uruchamia się

0
backup: # mysqldump -u root -p[root_password] [database_name] > dumpfilename.sql
restore: # mysql -u root -p[root_password] [database_name] < dumpfilename.sql

Jeśli to hosting współdzielony to lipa, bo trzeba napisać jakiś skrypt np. w php do eksportu albo zapłacić za usługę home

0
.__. napisał(a):
backup: # mysqldump -u root -p[root_password] [database_name] > dumpfilename.sql
restore: # mysql -u root -p[root_password] [database_name] < dumpfilename.sql

Jeśli to hosting współdzielony to lipa, bo trzeba napisać jakiś skrypt np. w php do eksportu albo zapłacić za usługę home

Dzięki, próbuję się połączyć PUTTY według instrukcji
https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/jak-polaczyc-sie-z-moja-usluga-w-home-pl-za-pomoca-protokolu-ssh

i nic

nie wiem czy jest współdzielony

1

WAŻNE! Połączenie SSH dostępne jest przy usługach: Hosting Biznes, Hosting Profesjonalny, Business Server PRO, Hosting Premium, Hosting WordPress SSD Profesjonalny, Hosting WordPress SSD Premium oraz Hosting dedykowany.

0
.__. napisał(a):

WAŻNE! Połączenie SSH dostępne jest przy usługach: Hosting Biznes, Hosting Profesjonalny, Business Server PRO, Hosting Premium, Hosting WordPress SSD Profesjonalny, Hosting WordPress SSD Premium oraz Hosting dedykowany.

ja mam
Business Cloud Starter

0
Panczo napisał(a):

Not nie masz dostępu przez ssh

http://porownaniehostingow.pl/hosting/homepl/Buisness_Cloud_Starter

dzięki :(

Czy da radę ugryźć temat przez
dbForge Studio for MySQL
?

2

Przecież masz gotowe rozwiązanie podane przez @.__. w tym wątku

0
Panczo napisał(a):

Przecież masz gotowe rozwiązanie podane przez @.__. w tym wątku

nawet jeżeli nie mam połączenia ssh z serwerem?

Przemon napisał(a):
Panczo napisał(a):

Przecież masz gotowe rozwiązanie podane przez @.__. w tym wątku

nawet jeżeli nie mam połączenia ssh z serwerem?

backup: # mysqldump -u root -p[root_password] [database_name] > dumpfilename.sql
restore: # mysql -u root -p[root_password] [database_name] < dumpfilename.sql

jestem trochę zielony w temacie
czyli mam zastosować polecenie dump

nie mam połączenia ssh
czyli jak mam to zrobić?

2

Skoro nadal pytasz o SSH, to znaczy, że nie zajrzałeś nawet na chwilę do linku, który wkleił człowiek z dziwnym loginem i pingwinem w awatarze i o którym potem wspomniał @Panczo... Masz tam ładnie napisane, jak można to zrobić jedynie w PHP.

0
cerrato napisał(a):

Skoro nadal pytasz o SSH, to znaczy, że nie zajrzałeś nawet na chwilę do linku, który wkleił człowiek z dziwnym loginem i pingwinem w awatarze i o którym potem wspomniał @Panczo... Masz tam ładnie napisane, jak można to zrobić jedynie w PHP.

Faktycznie
Dzięki umknął mojej uwadze ten link
Jeszcze raz dzięki za uwagę

2
.__. napisał(a):

https://stackoverflow.com/questions/22195493/export-mysql-database-using-php-only

Dzięki za podpowiedź
to powinno być rozwiązanie problemu
Pozdrawiam

[cerrato napisał(a)

Tak dla naszej informacji - możesz napisać za pewien czas, czy się udało zrobić zrzut bazy zgodnie z tamtymi instrukcjam

Oczywiście Dam znać

1

A nie masz w panelu home możliwości ściągnięcia bazy?

0
karpov napisał(a):

A nie masz w panelu home możliwości ściągnięcia bazy?

Oczywiście mam export
ale zawsze mi urywa export w połowie
baza to około 300 MG maksymalnie udało mi się ściągnąć 150 MG

2

Ciągle z tym walczysz?
@karpov miał chyba na myśli to: https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/kopia-zapasowa-baz-danych
Nie backup z poziomu Phpmyadmin.
Cena zaporowa....

0
jurek1980 napisał(a):

Ciągle z tym walczysz?
@karpov miał chyba na myśli to: https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/kopia-zapasowa-baz-danych
Nie backup z poziomu Phpmyadmin.
Cena zaporowa....

Mam wrażenie że home.pl celowo utrudnia export danych
bo stówka to konkretny pieniądz a jeżeli np. muszę codziennie robić export
do stron na innych hostingach?
Mam już wgląd w dump z poziomu php
ale są różnice w adresowaniu do bazy Mysql
Na szybko próbowałem je dostosować ale nie działa jeszcze.

0

Dostałeś pomocny skrypt jako przykład w jaki sposób możesz wyeksportować dane. Phpmyadmin ani hosting nie mają jakichś magicznych narzędzi, żeby wygenerować dla Ciebie te dane, tylko robią to w taki lub podobny sposób jak zasugerowałem. Nawet jeżeli przekroczysz czas połączenia z serwerem, to możesz eksportować dane po kawałku, ale na pewno to będzie działać i za nic nie musisz płacić - wystarczy ruszyć głową.

1
.__. napisał(a):

Dostałeś pomocny skrypt jako przykład w jaki sposób możesz wyeksportować dane. Phpmyadmin ani hosting nie mają jakichś magicznych narzędzi, żeby wygenerować dla Ciebie te dane, tylko robią to w taki lub podobny sposób jak zasugerowałem. Nawet jeżeli przekroczysz czas połączenia z serwerem, to możesz eksportować dane po kawałku, ale na pewno to będzie działać i za nic nie musisz płacić - wystarczy ruszyć głową.

Zgadzam się. W przypadku home jestem tam 6 lat i niestety widzę różnicę na niekorzyść.
I w jakości mocno w dół i w cenach mocno w górę, z głębokim poważaniem dla stałych klientów.
Oczywiście, że kombinuję różne metody.
Dzięki za skrypt.
Muszę go tylko dostosować do połączenia z moją bazą danych.
Dzięki raz jeszcze
Pozdrawiam
Przemon

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1