Pomoc w sprawdzeniu zadań

0

Witam czy mógłby ktoś sprawdzić czy poprawnie napisałem polecenia do zadań.
To jest podana baza danych:
https://zapodaj.net/1f10b5c24b0fc.png.html
Zadanie 1: Wyświetl dane klienta który jako ostatni wypożyczył samochód.

select (*) from klienci k join wypożyczalnia w on k.pesel=w.pesel group by id having MAX(id)

Zadanie 2: Wyświetl liczbę wypożyczeń każdego samochodu. W wynikach powinna pojawić się marka, model i rok produkcji samochodu oraz liczba wypożyczeń. Uwzględnij samochody które widnieją w bazie a nie zostały jeszcze wypożyczone.

Select marka, model, rok_prod, count(id) from samochody s join wypożyczalnia w on s.sam_id=w.sam_id where id is null
0

Oba źle.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1