Usuwanie wierszy z kilku baz z taka sama strukturą

0

Witam
Mam 300 baz mssql z tą samą trukturą z prefixem xxx_
musze w każdej z nich usunąć z tej samej tabeli te same dane.
Jak to zrobić z poziomu query ?

1

Piszesz skrypt w Pythonie albo innym języku skryptowym który w loopie łączy się do wszystkich 300 baz i na każdej z nich wywołujesz query z deletem danych. Ewentualnie jeżeli jest to jakaś replikacja baz to pewnie z poziomu zarządzania klastrem baz powinna być opcja wykonania query na wszystkich bazach w klastrze.

0

No super, probje z tego sklicic zapytanie ale nie kumam o co chodzi z tymi + '''
ma byc select * from table where skrot like '%(ebc)%'

1
Sławomir Dworaczek napisał(a):

No super, probje z tego sklicic zapytanie ale nie kumam o co chodzi z tymi + '''
ma byc select * from table where skrot like '%(ebc)%'

Nie wiem, o co ci chodzi, ale domyślam się, że o to, że do tej funkcji parametrem jest zapytanie w string, czyli musisz wyescapować znaki specjalne

DECLARE @command varchar(1000) 
SELECT @command = 'USE ? select * from table where skrot like ''%(ebc)% '' ' 
EXEC sp_MSforeachdb @command 
0

Super, dzieki, dało rade

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1