SQL Baza danych skoczków narciarskich

Odpowiedz Nowy wątek
2019-08-09 16:03

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

0

Cześć,
Aktualnie tworzę bazę danych skoczków narciarskich, w załączniku przesyłam schemat.
Jest może jakiś sposób jak w szybki sposób wypełnić tę bazę danych?
Czy każdy skok muszę insertować ręcznie jeden po drugim?
Macie jakiś pomysł jak z tego utworzyć klasyfikacje z punktami za miejsce a nie za skok?
Mogę użyć tylko SQL'a w oracle.

  • Baza.jpg (0.13 MB) - ściągnięć: 179

Pozostało 580 znaków

2019-08-09 16:55

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

0

Dokładnie określ swój problem z tego co jest u góry nie da się nic wywnioskować


Pozostało 580 znaków

2019-08-09 18:08
Moderator Kariera

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 3 minuty temu

Lokalizacja: Poznań

0

Czy każdy skok muszę insertować ręcznie jeden po drugim?

Pytanie jest inne - gdzie i jak obecnie posiadasz te dane. Jeśli są w jakimś pliku tekstowym, csv, json czy innym formacie, z którego można je łatwo wyciągnąć, to wszystko da się zrobić w miarę prostym skryptem.

Jeśli natomiast masz to w głowie albo na kartce, to bez wprowadzania z łapy się nie obejdzie.


Naczelny forumowy hejter Apple

That game of life is hard to play, I'm gonna lose it anyway
The losing card I'll someday lay, So this is all I have to say
edytowany 1x, ostatnio: cerrato, 2019-08-09 21:31

Pozostało 580 znaków

2019-08-09 20:54

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

0
cerrato napisał(a):

Pytanie jest inne - gdzie i jak obecnie posiadasz te dane. Jeśli są w jakimś pliku tekstowym, csv, json czy innym formacie, z którego można je łatwo wyciągnąć, to wszystko da się zrobić w miarę prostym skryptem.

Jeśli natomiast masz to w głowie albo na kartce, to bez wprowadzania z łapy się nie obejdzie.

Danych jeszcze nie mam, już wiem że raczej będę musiał wprowadzać je ręcznie. Jak z tymi tabelami wszystko jest ok?

Pozostało 580 znaków

2019-08-09 21:35

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 18 godzin temu

1

Na szybki rzut oka ok, ale typy danych nie bardzo. W Oracle jest number, float to tylko alias. Nie ograniczaj tak mocno typów jak number(3) albo varchar2(32 byte) - wystarczy, że nazwa będzie miała regionalne znaki i zmieścisz np. tylko 20 znaków. Nie oszczędzisz w ten sposób miejsca ani nie będzie wydajniej.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0