Rządowe bazy danych z API jak: https://api.stat.gov.pl/Home/RegonApi

0

Cześć,

szukam przykładów rzetelnych i darmowych baz danych z możliwością wyszukiwania informacji po numerze Regon/NIP.

Ze strony podanej w tytule wątku mogę pobrać tylko takie obiekty jak:

PublDaneRaportFizycznaOsoba
PublDaneRaportDzialalnoscFizycznejCeidg
PublDaneRaportDzialalnoscFizycznejRolnicza
PublDaneRaportDzialalnoscFizycznejPozostala
PublDaneRaportDzialalnoscFizycznejWKrupgn
PublDaneRaportLokalneFizycznej
PublDaneRaportLokalnaFizycznej
PublDaneRaportDzialalnosciFizycznej
PublDaneRaportDzialalnosciLokalnejFizycznej
PublDaneRaportPrawna
PublDaneRaportDzialalnosciPrawnej
PublDaneRaportLokalnePrawnej
PublDaneRaportLokalnaPrawnej
PublDaneRaportDzialalnosciLokalnejPrawnej
PublDaneRaportWspolnicyPrawnej

a interesowałyby mnie również inne, które podaje się przy rejestracji firmy jak wielkość zatrudnienia, kapital etc.

Możecie mi podpowiedzieć gdzie szukać? Jakieś Krajowe Rejestry Sądownicze (https://ekrs.ms.gov.pl/web/wyszukiwarka-krs) wygląda jakby nie miało api.

Dzięki!

0

" inne, które podaje się przy rejestracji firmy jak wielkość zatrudnienia" - a gdzie się podczas rejestracji działalności/spółki wskazuje pracowników/ich ilość? Pierwsze słyszę o czymś takim.

A co do API do KRS - rzuć okiem na https://mojepanstwo.pl/api/krs

0

To mogłem z tą ilością pracowników poszaleć - gdzies mi się obiło o uszy, że przy jakiejś formi espółki trzeba to podawać.

A inne źródło danych, które ma ciekawe informacje to: https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Public.UI/Search.aspx ale nie widy nigdzie do Niego API.

1

Zawsze możesz sobie pobrać dane udając przeglądarkę :p trochę naokoło, kurs ryzyko, że jak wykryją zbyt duży ruch z jednego adresu to założą blokadę. Ale jest szansa, że dla ciebie będzie to ok. Nie napisałeś tak właściwie po co chcesz to wykorzystać.

1

Odnośnie CEIDG to tutaj coś jest: link

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1