Baza danych MS SQL

0

Cześć,

Mam tabelę, w której podane są kwoty bez przecinków = 5000000 (to jest dokładnie 50000,00)

Czy ktoś wie jak wprowadzić przecinek właśnie w tym miejscu?

0

Mógłbyś napisać, jakiego typu są to pola/kolumny. Na pewno by to ułatwiło podejście do tematu :P

1

Możesz formatować zwracany wynik, ale pewnie chcesz wpisywac kwoty po przecinku a masz twoją kolumnę z wartością kwotową typu liczba całkowita? Jeśli tak to zmień żeby były 2 miejsca po przecinku np. na numeric(10,2).

0
cerrato napisał(a):

Mógłbyś napisać, jakiego typu są to pola/kolumny. Na pewno by to ułatwiło podejście do tematu :P

decimal (15,0)

0
szarotka napisał(a):

Możesz formatować zwracany wynik, ale pewnie chcesz wpisywac kwoty po przecinku a masz twoją kolumnę z wartością kwotową typu liczba całkowita? Jeśli tak to zmień żeby były 2 miejsca po przecinku np. na numeric(10,2)

Niestety nie mogę wprowadzać zmian na bazie. Muszę to zrobić w select.

1

w starszych MSSQL

SELECT cast([kwota] as money) FROM [test].[dbo].[Table_1]

w nowszych można zastosowac funkcję Format

1

Ok, czyli na bazie masz tylko liczby całkowite a masz tylko sformatować po pobraniu.

W sumie to cos takiego by było:

SELECT FORMAT(1234567, 'N', 'pl-pl') AS 'Numeric Format'

Możesz też z walutą:

SELECT FORMAT(12345678, 'C', 'pl-pl') AS 'Currency Format'
1

A może zamiast format, użyj zwykłego dzielenia przez 100?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1