[Oracle] Insert wartości z zapytania bazy źródłowej do drugiej bazy

0

Witam,

Mam problem, nie wiem jak to ugryźć.
Mam na bazie1 tabele: APRT.APP_STATUS z dwiema kolumnami: INV_ID, APP_STATUS.
Źródło do tej tabeli znajduje się na drugiej bazie (inny serwer) i mogę wyciągnać dane selectem:

    SELECT 
    INV_ID,
    APP_STATUS
    FROM   APSS.APP_STATUSY_NEW@DB_UB

Teraz tak, próbuje zrobić prosty insert - nie mogę utworzyć na bazie źródłowej żadnych obiektów, mam tylko selecta i db_linka.

Gdy wykonuje insert jak poniżej:

INSERT INTO APRT.APP_STATUS 
  (
    INV_ID ,
    APP_STATUS
  ) 
SELECT 
  OUTPUT.INV_ID,
  OUTPUT.APP_STATUS
FROM 
    ( SELECT 
    INV_ID,
    APP_STATUS
    FROM   APSS.APP_STATUSY_NEW@DB_UB) OUTPUT  ;

Otrzymuję błąd:
Error report -
ORA-12840: nie można uzyskać dostępu do odległej tabeli po bezpośrednim równoległym/wstawionym wczytaniu txn

Jaki rozwiązanie lub jak przerobić inserta?

0

Spróbuj zmaterializować dane ze zdalnej bazy, za pomocą hinta /*+ MATERIALIZE */

INSERT INTO APRT.APP_STATUS
(
INV_ID ,
APP_STATUS
)
SELECT
OUTPUT.INV_ID,
OUTPUT.APP_STATUS
FROM
( SELECT /*+ MATERIALIZE */
INV_ID,
APP_STATUS
FROM APSS.APP_STATUSY_NEW@DB_UB) OUTPUT ;
0
yarel napisał(a):

Spróbuj zmaterializować dane ze zdalnej bazy, za pomocą hinta /*+ MATERIALIZE */

INSERT INTO APRT.APP_STATUS
(
INV_ID ,
APP_STATUS
)
SELECT
OUTPUT.INV_ID,
OUTPUT.APP_STATUS
FROM
( SELECT /*+ MATERIALIZE */
INV_ID,
APP_STATUS
FROM APSS.APP_STATUSY_NEW@DB_UB) OUTPUT ;

A taka metrializacja gdzie bedzie przebiegac - to znaczy na której bazie? Ponieważ tabela źródłowa to taki PROD i tam nie mogę nic za bardzo tworzyć, chyba że coś tempowego może.

0
yarel napisał(a):

Spróbuj zmaterializować dane ze zdalnej bazy, za pomocą hinta /*+ MATERIALIZE */

INSERT INTO APRT.APP_STATUS
(
INV_ID ,
APP_STATUS
)
SELECT
OUTPUT.INV_ID,
OUTPUT.APP_STATUS
FROM
( SELECT /*+ MATERIALIZE */
INV_ID,
APP_STATUS
FROM APSS.APP_STATUSY_NEW@DB_UB) OUTPUT ;

Sprawdziałem z tym hintem i dalej ten sam błąd

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1