Pomoc przy stworzeniu Prostej bazy danych

0

Witam,
mam za zadanie stworzyć dowolną, bazę danych spełniającą te kryteria:

Project Requirements:

• Create a database logical structure (4 or more tables, depends on topic specification).
• Follow table normalization rules to avoid data redundancy in tables.
• Table relations have to be created.
• Submit data to tables, as many records as is needed for evaluation of your database design.
• Create 15 unique queries, where 5 of them have to select records multiple tables.
• Queries have to deal with: select (joins, aggregation, where condition, etc.), update, delete, and insert commands.

Project Report:
Project report should follow structure as follows:

• E-R Diagram.
• Table Description.
• Tables Definition in SQL.
• Queries Description.
• Queries Definition in SQL.
• Submit report as MS Word (.doc, .docx) document.

Przekopiowałem kryteria z oryginału po angielsku, ponieważ wolałem zostawić oryginalny tekst.

Generalnie jest to projekt na zaliczenie przedmiotu z programu Erasmus na studiach (semestr za granicą) ... jednak ogólnie to studiuje całkiem coś innego a ten przedmiot to trochę na doczepkę, żeby była wymagana ilość kursów.
Sam osobiście nie mam zbytnio doświadczenia z tworzeniem baz danych, jedynie podstawy operowania po programie oraz podstawowe kwerendy. Tak więc proszę Was o pomoc w utworzeniu powyższej bazy danych.
Na kursie korzystaliśmy z programu MS SQL Server 2014

0

Zadanie z bootcampa? :)

0
Marcin.Miga napisał(a):

Zadanie z bootcampa? :)

Jest to zadanie w formie final project z przedmiotu Databases na czeskim univerku :)

0

A co już masz?

0
kate87 napisał(a):

A co już masz?

Zainstalowany program '^.^
... generalnie znam podstawy, ale bardziej takie jak uzywanie kwerend niz samo tworzenie.
Tak jak wspomnialem moj kierunek studiow tak naprawde nie ma nic wspolnego z tym co tu przyszlo mi studiowac, no ale oprocz baz danych do wyboru mialem jeszcze programowanie co juz calkiem jest oddalone od mojego kierunku jakim jest bezpieczenstwo wewnetrzne :D
Tak wiec musze jakos poradzic sobie ze zrobieniem tej bazy danych, a za duzego doswiadczenia (prawie w cale) w tym nie mam :x

0
danceman96 napisał(a):
kate87 napisał(a):

A co już masz?

Zainstalowany program '^.^
... generalnie znam podstawy, ale bardziej takie jak uzywanie kwerend niz samo tworzenie.
Tak jak wspomnialem moj kierunek studiow tak naprawde nie ma nic wspolnego z tym co tu przyszlo mi studiowac, no ale oprocz baz danych do wyboru mialem jeszcze programowanie co juz calkiem jest oddalone od mojego kierunku jakim jest bezpieczenstwo wewnetrzne :D
Tak wiec musze jakos poradzic sobie ze zrobieniem tej bazy danych, a za duzego doswiadczenia (prawie w cale) w tym nie mam :x

Bezpieczenstwo wewnetrzne nie ma praktycznie nic wspolnego z programowaniem :) to jest kierunek ksztaltujacy w tematyce bezpieczenstwa wewnetrznego panstwa tzn. administracje rzadowe, terroryzm, zarzadzanie kryzysowe, politologia itp.

0

Nie liczac pary wyszukan poprzez kwerendy, to nie mam zadnego doswiadczenia w bazach danych, stad temat na forum - nie wiem za bardzo jak sie do tego zabrac, a potrzebuje to zrobic "na szybko" :x

0

https://docs.microsoft.com/en-us/sql/t-sql/statements/create-table-transact-sql?view=sql-server-2017 Dobra tutaj masz jak stworzyć tabelę. Co do połączenia słów politologia i bezpieczeństwo się nie wypowiem, bo musiałyby polecieć słowa uznane za niecenzuralne.

0
kate87 napisał(a):

https://docs.microsoft.com/en-us/sql/t-sql/statements/create-table-transact-sql?view=sql-server-2017 Dobra tutaj masz jak stworzyć tabelę. Co do połączenia słów politologia i bezpieczeństwo się nie wypowiem, bo musiałyby polecieć słowa uznane za niecenzuralne.

Dzieki za link.

Uwazasz ze politologia i bezpieczeństwo wewnętrzne nie maja nic wspolnego ?
Bezpieczeństwo wewnętrzne studiuje sie min. W Instytucie Politologii.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1