Eksport wyniku zapytania do pliku, bez zewnętrznych narzędzi?

0

Tak jak w temacie, czy to możliwe? Używam zewnętrznego oprogramowania, które nie pozwala na użycie BCP więc zapytanie musi zacząć się jak standardowe zapytanie.

0

Nie rozumiem pytania. Masz bazę, to możesz podpiąć się do niej dowolnym klientem bazodanowym, czy masz inną sytuację?

0

Linked server + insert do tabeli w tym linked server

0
yarel napisał(a):

Nie rozumiem pytania. Masz bazę, to możesz podpiąć się do niej dowolnym klientem bazodanowym, czy masz inną sytuację?

Mam bardzo konkretną sytuację, używam po prostu oprogramowania do automatyki, które nie pozwala na zapytania inne niż standardowe, więc nie mogę zacząć zapytania od np. BCP " select coś tam"

0

Mozliwośc to uzycie bcp w procedurze: https://www.red-gate.com/simple-talk/sql/database-administration/creating-csv-files-using-bcp-and-stored-procedures/

ewentualnie openrowset

INSERT INTO OPENROWSET('Microsoft.ACE.OLEDB.12.0','Text;Database=D:\;HDR=YES;FMT=Delimited','SELECT * FROM [FileName.csv]')
SELECT * FROM tabela

ale musisz mieć na serwerze zainstlowane sterowniki ACE i plik już musi istnieć

0
Panczo napisał(a):

Mozliwośc to uzycie bcp w procedurze: https://www.red-gate.com/simple-talk/sql/database-administration/creating-csv-files-using-bcp-and-stored-procedures/

ewentualnie openrowset

INSERT INTO OPENROWSET('Microsoft.ACE.OLEDB.12.0','Text;Database=D:\;HDR=YES;FMT=Delimited','SELECT * FROM [FileName.csv]')
SELECT * FROM tabela

ale musisz mieć na serwerze zainstlowane sterowniki ACE i plik już musi istnieć

Ok, próbuję skorzystać z tej drugiej opcji, ale po zainstalowaniu sterowników mam " Error: SQL Server blocked access to STATEMENT 'OpenRowset/OpenDatasource' of component ad Hoc Distributed Queries' because this component is turned off as part of the security configuration for this server." Jak mogę to włączyć?

0
sp_configure 'show advanced options', 1;  
RECONFIGURE;
GO 
sp_configure 'Ad Hoc Distributed Queries', 1;  
RECONFIGURE;  
GO  
0
Panczo napisał(a):

Mozliwośc to uzycie bcp w procedurze: https://www.red-gate.com/simple-talk/sql/database-administration/creating-csv-files-using-bcp-and-stored-procedures/

ewentualnie openrowset

INSERT INTO OPENROWSET('Microsoft.ACE.OLEDB.12.0','Text;Database=D:\;HDR=YES;FMT=Delimited','SELECT * FROM [FileName.csv]')
SELECT * FROM tabela

ale musisz mieć na serwerze zainstlowane sterowniki ACE i plik już musi istnieć

Ok, uporałem się z tym, ale teraz z kolei mam: Database: Error: Cannot create an instance of OLE DB provider "Microsoft.ACE.OLEDB.12.0" for linked server "(null)".(SQL: INSERT INTO OPENROWSET('Microsoft.ACE.OLEDB.12.0','Text;Database=D:;HDR=YES;FMT=Delimited','SELECT rok FROM [bazadanych.csv]') Select * FROM TREND001)

Czy w tym co podałeś muszę uzupełniać jeszcze jakieś inne dane prócz nazwy tabeli i pliku do którego będę zapisywany wynik zapytania?

0

Musisz doinstalować ACE na serwerze (w odpowiedniej bitowości) oraz plik bazadanych.csv musi istnieć na dysku d:

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1