Jak wyciągnąć substancje które były brane w przeciągu x dni

0

Mam taki problem jak wyciągnąć substancje, które były brane x dni próbowałem czegoś takiego

select * from spozycie where day(data) - 4 < day(data) group by day(data)

Niestety to nie przyniosło rezultatu

Drugi problem jest taki chcę wyciągnąć rekordy gdzie np. dana substancja była brana np 4 dni w ciągu dnia albo x dni
Schemat takie bazy to

spozycie
id
porcja
data
cena

produkty
id
nazwa
color
rodzaj porcji

Substancje
id
nazwa

przekierowanie_substancji
id
id_produktu
id_substancji

przekierowanie_grup
id
id_substancji
id_grupy

0

jak wyciągnąć substancje, które były brane x dni

Jeśli chodzi o n dni temu - https://stackoverflow.com/que[...]interval-and-curdate-in-mysql

chcę wyciągnąć rekordy gdzie np. dana substancja była brana np 4 dni w ciągu dnia

Co to znaczy substancja była brana cztery dni w ciągu dnia?

0

To nie jest do tego mi chodzi, żeby wyciągnąć np substancje takie
no i w tym wypadku by wyciągnął substancje od 04 do 08 jak bym mu zadał zapytanie że ma wyciągnąć z mniejszych od 5 dni.

trileptal 200 mg data 2018-04-04

trileptal 200 mg data 2018-04-05
trileptal 200 mg data 2018-04-06
trileptal 200 mg data 2018-04-07
trileptal 200 mg data 2018-04-08

trileptal 200 mg data 2018-04-10

0

Co ty taki nielogiczny jesteś

No chodzi o to, że ma wyciągnąć posty gdzie brane były te susbtancje, które były brane 4 bez przerwy np. mamy wyciągnąć substancje trileptal ale gdzie okres branie był mniejszy niż 5 dni to w tym przypadku wyciągnie od daty 2018-04-04- 2018-04-08
trileptal 200 mg data 2018-04-04
trileptal 200 mg data 2018-04-05
trileptal 200 mg data 2018-04-06
trileptal 200 mg data 2018-04-07
trileptal 200 mg data 2018-04-08

trileptal 200 mg data 2018-04-10

0

Już wiem jak to zrobić po prostu użyję takiego prostego zapytania

select count(*),data from spozycie where id_substancji = 87   group by day(data),month(data),year(data) order by data;

I potem w php będę wyłapywał wartośc x.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0