SQLite - trigger current_timestamp

0

Napotkałem się na problem z obsługą SQLite. Mam zainstalowany program SQLiteStudio 3.1.1 i wygenerowałem sobie wyzwalacz który ma poniższy kod:

CREATE TRIGGER UpdateLastTime
         AFTER UPDATE ON rs_company
         FOR EACH ROW
BEGIN
    UPDATE rs_company
       SET last_update = CURRENT_TIMESTAMP
     WHERE company_id=OLD.company_id ;
END;

I wyzwalacz się tworzy w bazie przy pomocy tego kreatora. Jednakże gdy usunę wyzwalacz i próbuję go utworzyć po przez wykonanie kodu sql takiego jak powyżej to program SQLiteStudio wywala mi błąd.

"[1856] Błąd podczas wykonywania zapytania SQL na bazie 'data': near "company_id": syntax error"
lub czasami
"[1825] Błąd podczas wykonywania zapytania SQL na bazie 'data': cannot commit - no transaction is active"

W innych programach też pojawia się ten sam błąd.

PS. Tabela i kolumny istnieją przed wykonaniem tego kodu

Macie jakiś pomysł co jest żle?

0

Zaznacz cały tekst i wykonaj.

0
Marcin.Miga napisał(a):

Zaznacz cały tekst i wykonaj.

W życiu bym nie wpadł na to że w tym oknie od SQLiteStudio trzeba pierw zaznaczyć cały tekst a potem kliknąć uruchom. Dziękuję ci bardzo za pomoc

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1