WAMP - Workbench - localhost "Błąd łączenia się z bazą danych"

0

Witam,
Chcę pracować na istniejącej już stronie Wordpressa tylko, że na localhost, żeby nie naruszyć oryginalnej strony.
Ściągnęłam WAMP oraz Workbench. Localhost działa bez zastrzeżeń, lecz po imporcie do Workbench bazy danych (dump), localhost nie może się połączyć z bazą danych (taka jest inf na witrynie, na Workbench po kliknięciu "Test Connection" wszystko działa). Szukałam w plikach błędów, lecz nic mi się nie rzuciło w oczy. Robiłam kilka modyfikacji na próbę, lecz to nie pomogło.
Parametry Workbench:
Defualt colltion: latin2_general_ci
zdjęcie na w załączniku

**
wp-config:**

// ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define('DB_NAME', $_ENV['00036271_cw']);

/** Nazwa użytkownika bazy danych MySQL */
define('DB_USER', $_ENV['root']);

/** Hasło użytkownika bazy danych MySQL /
define('DB_PASSWORD', $_ENV['
*****']);

/** Nazwa hosta serwera MySQL */
define('DB_HOST', $_ENV['localhost']);

/** Kodowanie bazy danych używane do stworzenia tabel w bazie danych. */
define('DB_CHARSET', 'latin2_general_ci');

httpd.conf i php

0

ogólnie do WP spokojnie wystarczy xampp, czy wampp (ew. HeidiSQL) tam są raczej wystarczające narzędzia jak dla mnie, jeśli chodzi o DB_CHARSET to raczej używa się general_ci, albo polish_ci utf-8 mb4, jak nie działa to sprawdź logi, albo zrzuty błędów

0
czysteskarpety napisał(a):

ogólnie do WP spokojnie wystarczy xampp, czy wampp (ew. HeidiSQL) tam są raczej wystarczające narzędzia jak dla mnie, jeśli chodzi o DB_CHARSET to raczej używa się general_ci, albo polish_ci utf-8 mb4, jak nie działa to sprawdź logi, albo zrzuty błędów

W pliku dump w Workbench jest "latin2_general_ci", dlatego to samo wpisałam w phpMyAdmin i w wp-config, nie wiem czy dobrze zrobiłam.
Pierwotnie w wp-config było utf8mb4, a w phpmMyAdmin "utf8mb4_unicode_ci".
Logi i zrzuty błędów? Znasz jakiś dobry artykuł o tym? Wykonuje powyższe zadanie pierwszy raz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1