Odczytanie zapytania z oracle w SQL SERVER - BŁAD

0

Witam
,mam zapytanie w SQL ORACLE, które łączy dwie kolumny i wstawia pomiędzy nimi "myślnik"

select kolumna1 || '-' || kolumna2
from X

to zapytanie zwraca wynik w samym ORACLE natomiast przy "czytaniu" danych (z ORACLE) w SQL SERVER Menagement Studio zwraca mi błąd..

Msg 7356, Level 16, State 1, Line 1
The OLE DB provider "MSDAORA" for linked server "DBRELSZ1/RELAGSZ" supplied inconsistent metadata for a column. The column "Nazwa_błedniej_łaczonej_kolumny" (compile-time ordinal 1) of object ""Nazwa_utworzonego_widoku"" was reported to have a "DBTYPE" of 130 at compile time and 129 at run time.

Przy samym łaczeniu danych bez "myslnika dane sa pobierane poprawnie.

select kolumna1 || kolumna2
from X

SSMS wywala błąd przy apostrofach ...(on jakby tego nie tłumaczył).
Jak mogę pominąć ten błąd i wstawić znak myślnika ?

1

OLE DB Provider skarży się, na nazwę kolumny i typ danych.

Spróbuj dodać 2 rzeczy:
a) nazwę kolumny
b) jawnie określić typ danych

select CAST( kolumna1 || '-' || kolumna2 AS varchar2(30) ) mojaKolumna from X;
0
yarel napisał(a):

OLE DB Provider skarży się, na nazwę kolumny i typ danych.

Spróbuj dodać 2 rzeczy:
a) nazwę kolumny
b) jawnie określić typ danych

select CAST( kolumna1 || '-' || kolumna2 AS varchar2(30) ) mojaKolumna from X;

Działa, dziękuję !!!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1