[Access 2010] Menedżer tabel połączonych

0

Nie wiem czy to właściwe miejsce, bo problem nie jest związany z tworzeniem bazy, a raczej z konfiguracją bądź instalacją Accessa. Ale spróbuję go przedstawić.
Otóż, gdy baza jest podzielona na front i back i chcę zlinkować tabele, zaznaczam tabele i wybieram "Menedżer tabel połączonych". I dalej nic się nie dzieje. Nie ma żadnej reakcji na wybranie tego polecenia. Jak to naprawić? Może ktoś będzie wiedział.

0

Menadżer tabel połączonych służy do zarządzania już zalinkowanymi tabelami. Jak chcesz zailnkować dane to na zakładce dane zewnęrtrzne klikasz baza ms access i tam się wybiera czy to import czy link/połączenie

0

Ale jeżeli chcę zmienić linkowanie to korzystam z "Menedżera tabel połączonych". I tu jest brak jakiejkolwiek reakcji.
W pierwszym poście z rozpędu napisałem, że zaznaczam tabele. Do zaznaczenia tabel w ogóle nie dochodzi.
Po wybraniu polecenia "Menedżer tabel połączonych' nie ma żadnej reakcji. Nie pojawia się okienko, w którym należy zaznaczyć tabele do linkowania, nie pojawia się okno, aby wskazać plik źródłowy z tabelami.
Dodam jeszcze, że na innym komputerze działa to z tą samą bazą bez problemu.

0

Nie wiem dlaczego się nie pojawia, ale może to pozwoli obejść problem: https://bytes.com/topic/access/insights/876985-relinking-odbc-tables-using-vba#post3525573

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1