SQL - łączenie wierszy

0

Witam,

Pomocy. Czy ktoś potrafi rozwiązać poniższe zadanie?
Potrzebuję połączyć kolumny gdzie pk_2 - nazwa szlaku, dlugosc - dlugosc szlaku (dodałam odpowiednią funkcję żeby wyświetlić wynik w km).
Mam np. trzy szlaki o nawie Jordanów - kazdy ma inną długość. Chce aby dane wyświetlały się następująco: Joradnów / suma długości szlaków.

Poniżej komenda, którą póki co napisałam aby wyodrębnić niezbędne dane - wciąż jednak nie wiem jak je pogrupować.
W załączniku zdjęcie jak wygląda tabela.

Dziekuję za radę :) Agata

Komenda:
SELECT pk_2, Round((length_2d)/1000::Numeric,2) AS "Dlugosc" FROM sde.szlaki WHERE rodzaj ='pieszy' ORDER BY "pk_2"

0

Group by

SELECT pk_2, Round(sum((length_2d)/1000)::Numeric,2) AS "Dlugosc" FROM sde.szlaki WHERE rodzaj ='pieszy' 
Group by
Pk_2
0

Drogi Panczo!

Nie wiem jak Ci dziękować. Działa! :):):):) BARDZO DZIĘKUJĘ ZA POMOC .

Agata

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1