Stan salda na kazdy dzien miesiaca

0

Posiadam dwie tabele jak ponizej.

create table #stan (kontrakt int, start_date datetime,saldo int);

	insert into #stan values (107,'2017-01-04',50);
	insert into #stan values (107,'2017-01-15',80);
	insert into #stan values (107,'2016-12-05',130);
	insert into #stan values (108,'2017-01-15',100);
	insert into #stan values (108,'2016-12-12',50);


	Create Table #kontraktStan (kontrakt int, start_date datetime);

	insert into #kontraktStan values (107,'2017-01-01')
	..
	..
	..
	..
	insert into #kontraktStan values (107,'2017-01-31')

Wynik jaki chcialbym uzyskac to stan kontraktu na kazdy dzien stycznia.
Ale w tablei #stan mam tylko dni w ktorych ten stan sie zmienial.

czyli docelowe zapytanie ma zwracac:

107,'2017-01-01',130
107,'2017-01-02',130
107,'2017-01-03',130
107,'2017-01-04',50
...
...
...
...
107,'2017-01-31',80

jakie pomysly jak to zrobic

0

jaka baza?

0
abrakadaber napisał(a):

jaka baza?

sql server 2014

0

no patrz wczoraj dawałem ten link i dzisiaj https://stackoverflow.com/questions/2120544/how-to-get-cumulative-sum i oczywiście szukałeś i nigdzie ni było więc trzeba było założyć nowy temat

0
abrakadaber napisał(a):

no patrz wczoraj dawałem ten link i dzisiaj https://stackoverflow.com/questions/2120544/how-to-get-cumulative-sum i oczywiście szukałeś i nigdzie ni było więc trzeba było założyć nowy temat

hej, no walsnie nie oto mi chodzilo.
bo ja sum zadnych nie chce robic. chce przypisac tylko dana wartosc z drugiej tabeli bo tam ma stany bez sumowan. tylko na podstawie dat

0

TabelaDni LEFT JOIN TabelaSald

0

źle zrozumiałem zadanie

brzydkie, nie podoba mi się ale działa
http://sqlfiddle.com/#!6/956d0/12/0

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1