zapytanie SQL w Matlabie

0

Mam pytanie. Czy wie ktoś może w jaki sposób w zapytaniu SQL występującym w kodzie Matlaba mogę uwzględnić zmienną stworzoną w Matlabie.

Oto fragment kodu:

bloz7 = [2;3];
ilosc_magazyn = exec(connect, 'SELECT cena FROM cennik WHERE bloz = bloz7');

W dalszej części zapytania SELECT cena FROM.... występuje zmienna bloz, która oznacza nazwę kolumny w tabeli i zmienna bloz7, która została stworzona w Matlabie. W jaki sposób muszą oznaczyć zmienną bloz7, żeby zapytanie SQL wiedziało, że jest to zmienna Matlaba??? Byłbym wdzięczny za pomoc.

0

Twoja zmienna to jest macierz (nie pamiętam w matlabie tablice wielowymiarowa jest oktreślana mianem macierzy) - jeden wiersz, 2 kolumny - łącznie 2 wartości. Jak to chcesz umieścić w zapytaniu ? Możesz wziąć jedną wartość z tej macierzy i umieścić ją w zapytaniu, wtedy zadziała.

Tu masz dokumentację - http://www.mathworks.com/help/database/getting-started-with-database-toolbox.html

0

A da się zrobić tak, żeby to zapytanie zostało wykonane dla każdej wartości zawartej w zmiennej 'bloz7' i w efekcie końcowym dało wynik wektora????

0
Pijany Lew napisał(a):

A da się zrobić tak, żeby to zapytanie zostało wykonane dla każdej wartości zawartej w zmiennej 'bloz7' i w efekcie końcowym dało wynik wektora????

A co przechowujesz w bazie danych jako "blo"? Macierz?

0

w nazie danych bloz jest kolumną która zawiera numery identyfikacyjne czyli odpowiednik id.

0

hej hej

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1