Column count doesn't match value count at row 1

0

Hej,
Otrzymuję taki błąd przy próbie przeniesienia danych z tabeli tymczasowej.
Poniżej znajduje sie kod za pomocą którego chcę wykonać działanie, czy moglibyście spojrzeć co tam przekręciłem?:

USE osticketdb; 
CREATE TEMPORARY TABLE IF NOT EXISTS tmp_user 
	(Nummer varchar(50), 
	Suchbegriff varchar(50)); 
LOAD DATA LOCAL INFILE 'C:\/sqldumpAFSadressen.csv' INTO TABLE tmp_user fields terminated by ',' (Nummer, Suchbegriff); 
INSERT INTO ost_user SELECT Nummer, Suchbegriff FROM tmp_user WHERE NOT EXISTS 
	(SELECT * FROM ost_user WHERE 
		(tmp_user.Nummer=ost_user.org_id AND tmp_user.Suchbegriff=ost_user.name)
	) 

Dziękuje i miłego dnia :)

0

Podaj DDL tabeli ost_user

0

zobacz sobie co masz w CSV

0
abrakadaber napisał(a):

zobacz sobie co masz w CSV

W pliku znajdują się następujące wartości:

31639                         ,Chemixxxxxxx                         
30005                         ,Raxxxxx                                       
30007                         ,Frauenhxxxxx                                    
30008                         ,Herxxxxxx                            
30009                         ,Raupaxxxxx                                  
30011                         ,BVS Immoxxxx          
0

Podaj explicitly kolumny do których insertujesz

INSERT INTO ost_user(org_id, name) SELECT Nummer, Suchbegriff FROM tmp_user ...
0
reptile333 napisał(a):

Podaj explicitly kolumny do których insertujesz

INSERT INTO ost_user(org_id, name) SELECT Nummer, Suchbegriff FROM tmp_user ...

Witaj, dziękuję za odpowiedź ale nie bardzo wiem co masz na myśli.

0
reptile333 napisał(a):

Podaj explicitly kolumny do których insertujesz

INSERT INTO ost_user(org_id, name) SELECT Nummer, Suchbegriff FROM tmp_user ...

Dobra, łapię, wszystko działa jak powinno, serdecznie dziękuje :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1