mysqli_query obcina znaki '\' oraz '\r'

0

Witam. Podczas dodawania rekordów do bazy danych MySql obcina mi znaki takie jak '', '\r' itp.

Skrypt przedstawia się następująco:

function dodaj_rekordy()
{
	$lacz=lacz_db();
	$fp=file('plik.txt');
	for($x=0;$x<count($fp);$x++)
	{
		$wynik=$lacz->query("insert into tabela set id='$x', tresc='$fp[$x]'");
		if(!$wynik)
			echo $x.'Nie udalo sie';
		else
			echo $x.'Ok'.$fp[$x];
	}
}
function lacz_db()
{
	$wynik=new mysqli('localhost','root','','baza');
	if(!$wynik)
		throw new Exception('Połączenie z serwerem bazy danych nie powiodło się');
	else
		return $wynik;
}

Z góry dziekuję za sugestie.

0

Nie wiem za bardzo o co chodzi ale może spróbuj te znaki wyeskejpować.

0
szweszwe napisał(a):

Nie wiem za bardzo o co chodzi ale może spróbuj te znaki wyeskejpować.

"wyeksejpować" ? :D

Generalnie dodałem addslashes() i działa

Chodziło mi to że mam rekordy ze znacznikami LaTeX i po insert do bazy obcinało mi znaki "". Po dodaniu addslashes() już działa w sumie :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1