Filtrowanie po dacie

0

W dwóch polach zapisywana jest data ( rok i mc)

np.
2013 11
2013 12
2014 1
jak wyfiltrować żeby zlapal date pomiędzy 2013 12 i 2014 01

(rok=2013 and mc>=11 ) and (rok =2014 and mc =1) nie działa

0
luka12 napisał(a):

jak wyfiltrować żeby zlapal date pomiędzy 2013 12 i 2014 01

(rok=2013 **and **mc>=11 ) **and **(rok =2014 **and **mc =1) nie działa

Ciekawe czemu... może dlatego, że ma to być jednocześnie rok 2013 i 2014 i jeszcze do tego miesiąc >=11 ale jednocześnie =1 ? :D

0

Czemu nie działa to wiem
Chodzi o rozwiązanie a nie śmiech

0
luka12 napisał(a):

Czemu nie działa to wiem
Chodzi o rozwiązanie a nie śmiech

Rozwiązanie - jedno i zamień na lub. Oczywiście nie dowolne... :)

0

Właśnie problem w tym że musi być I
ma to działać na zasadzie between tyle ze data jest w dwóch polach
próbowałem łączyć pola i konwertować do daty niestety bez skutku

0
luka12 napisał(a):

Właśnie problem w tym że musi być I

No jeśli to MUSI być rok 2013** I** jednocześnie 2014 I jednocześnie miesiąc >= 11 I jednocześnie miesiąc = 1 to przykro mi, ale nie umiem Ci pomóc.

0
luka12 napisał(a):

Właśnie problem w tym że musi być I
ma to działać na zasadzie between tyle ze data jest w dwóch polach
próbowałem łączyć pola i konwertować do daty niestety bez skutku

DECLARE 
	@MC1 VARCHAR(2),
	@ROK1 VARCHAR(4)

SET @MC1='12'
SET @ROK1='2013'

SELECT CONVERT(DATETIME,@ROK1+'-'+@MC1+'-'+'01',121)

Na przyklad tak mozesz przekonwertowac. Jak czesci daty masz w intach to konwertuj je na varchary

0

@fourfour się z ciebie nabija @luka12, ale nie załapałeś żartu...
Oczywiście, ze musi być LUB - ale taki:

(rok = 2013 and mc >= 11 ) or (rok = 2014 and mc = 1)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1