Projekt kilku tabel. 'Koszyk' + 'Produkty'

0

Witam.
Na wstępie przepraszam za tytuł wątku. Nie wiedziałem jak to do końca opisać.
Potrzebuje zaprojektować 'urywek' bazy danych (mysql) który będzie przechowywał informacje o koszyku (pakiecie) oraz oraz produktach. W jednym pakiecie może zawierać się kilka produktów. Zadanie samo w sobie nie jest skomplikowane. Te tabele nie będą jakoś specjalnie przeładowane, zapytania również wykonywane będą dość sporadycznie.

Problem mój jest natomiast taki. Każdy produkt ma pole wartość które jest różni się od siebie w zależności od tego w jakim koszyku się znajduje. Ma ktoś może pomysł jak to rozwiązać?

0
zakłopotany napisał(a):

Problem mój jest natomiast taki. Każdy produkt ma pole wartość które jest różni się od siebie w zależności od tego w jakim koszyku się znajduje. Ma ktoś może pomysł jak to rozwiązać?

Dodatkowa tabela wartosci_produkty_koszyki(id_produktu, id_koszyka, wartosc).

0

dla mnie pytanie jest co najmniej dziwne - a jak masz zapytane, że do koszyka X wchodzą produkty A, B i C? I dlaczego tam nie możesz też dodać ceny? (czyli na dobrą sprawę to co kolega powyżej zaproponował, tylko że taką tabelę powinieneś już mieć)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1