Pobieranie rekordów

Odpowiedz Nowy wątek
2013-07-19 13:54

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Temat niby prosty ale jednak mam dziwny błąd.

 SELECT poll.id, poll.name AS ankieta_name, poll.type AS poll_type, poll.type_count, poll_pyt.id AS pyt_id, poll_pyt.id_poll, poll_pyt.name AS pyt_name, poll_pyt.count FROM poll INNER JOIN poll_pyt ON poll.id = poll_pyt.id_poll WHERE poll.id = 1

Mysql zwraca:
Pokaż rekordy 0 - 2 ( 3 wszystkich, Wykonanie zapytania trwało 0.0005 sekund(y))

Ma zwrócić 3 a zwraca 2.. hm czyli jednego nie chce mi zwrócic

Gdy dodam jeszcze jeden rekord to zwraca:

Pokaż rekordy 0 - 3 ( 4 wszystkich, Wykonanie zapytania trwało 0.0021 sekund(y))

Czyli zawsze omija pierwszy.. Czemu!?

Pozostało 580 znaków

2013-07-19 14:01
Moderator

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 5 dni temu

Lokalizacja: Rzeszów

0

Coś jest źle.


Czyli: Daj zrzut z bazy, nie samo zapytanie. - dzek69 2013-07-19 14:01

Pozostało 580 znaków

2013-07-19 14:09
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 4 godziny temu

Lokalizacja: Wrocław

0

Pokaż rekordy 0 - 2 ( 3 wszystkich, Wykonanie zapytania trwało 0.0005 sekund(y))

Tak na logikę: może zwraca trzy rekordy z ID/czymkolwiek 0, 1, 2?


Pozostało 580 znaków

2013-07-19 14:12

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

id 0?

<image>![2432456951e92d2a70583.png](//static.4programmers.net/uploa[...]ent/2432456951e92d2a70583.png)</image>

Pozostało 580 znaków

2013-07-19 14:19
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 4 godziny temu

Lokalizacja: Wrocław

0

Przecież zwraca trzy, po prostu phpMyAdmin numeruje od zera, jak ludzie, a nie od jeden, jak humaniści. Zresztą widzisz, że jest napisane 3 wszystkich, zatem o co w ogóle chodzi?


Pozostało 580 znaków

2013-07-19 14:40

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

pma liczy że są trzy a zwraca dwa :) skrypt zapytania również zwraca dwa :)

edytowany 1x, ostatnio: samsam, 2013-07-19 14:41

Pozostało 580 znaków

2013-07-19 14:48
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 4 godziny temu

Lokalizacja: Wrocław

2

pma liczy że są trzy a zwraca dwa

Może jestem głupi, ale jak dla mnie, to tutaj są trzy rekordy:
pma.png

  • pma.png (0.03 MB) - ściągnięć: 115

Pozostało 580 znaków

2013-07-19 14:57

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

są trzy wszystkie! lecz zwraca dwa.. -.-
Ale czemu SQL w PHP i PMA zwraca o jeden mniej o to moje pytanie w pierwszym poście tego tematu.

Pozostało 580 znaków

2013-07-19 15:06
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 4 godziny temu

Lokalizacja: Wrocław

0

Coś kręcisz...
Dodaj do bazy 10 kolejnych rekordów z przykładowymi danymi, wykonaj to zapytanie i wrzuć screenshot. A najlepiej nagraj filmik, jak po kolei to robisz i wrzuć go tutaj.
Bo po prostu nie wierzę, że wyświetla "3 odnalezione rekordy", chociaż zwraca dwa.
Albo ja naprawdę muszę nauczyć się czytać ze zrozumieniem, nigdy nie wiadomo ;P


edytowany 3x, ostatnio: Patryk27, 2013-07-19 15:13

Pozostało 580 znaków

2013-07-19 15:16

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

dobra rozwiązałem problem usunąłem bazę i stworzyłem ją na nowo :S

do zamknięcia!

edytowany 2x, ostatnio: samsam, 2013-07-19 15:21

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0