[MSSQL2005] PRIMARY / FOREIGN KEY

0

Witam,

mam mały problem z bazą danych w MS SQL 2005. Otwórz posiadam trzy tabele:

  • tbKlienci_Zwierzeta
  • tbWlasciciel
  • tbZwierze

Zrobiłem też klucze obce między:

  • tbKlienci_Zwierzeta (ID_Wlasciciela) do tbWlasciciel (ID_Wlasciciela)
  • tbKlienci_Zwierzeta (ID_Zwierzecia) do tbZwierze (ID_Zwierzecia)

Podczas dodawania do bazy danych rekordów tabela tbKlienci_Zwierzeta jest pusta, a według mnie powinny się tam znaleźć rekordy mówiące ile zwierząt jest przypisanych do danego właściciela. Chyba, że o czymś zapomniałem?

W załączniku przesyłam zapytanie oraz diagram.

Pozdrawiam,
Foee.

0

No dobra ale Ty zdaje się w ogóle nie uzupełniasz tabeli tbKlienci_Zwierzeta, tylko wstawiasz rekordy do dwóch pozostałych.

0

a przypisać zwierzę do właściciela to kto to zrobi? Jak napisał @a_s_f to się samo nie zrobi

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1