Problem z łączeniem sie z bazą w Visual Studio

0

Witam !
Mam problem z połączeniem się z serwerem bądź utworzeniem bazy w Visual Studio 2010. Zainstalowałem SQL Server 2008 R2 Express.
Stworzyłem instancje bazy i myśle że dobrze wszystko skonfigurowałem w Configuration manger
oto screen z CM
http://imageshack.us/photo/my-images/225/beztytuuwhm.png/
W Visual Studio robie coś takiego Add Connection , wybieram Data Source: Microsoft SQL Server (SqlClient) i server name z listy rozwijanej brakuje tam właśnie instancji która jest w Configuration manager.
Gdy łącze się za pomocą Management Studio wszystko ładnie działa i łączy, oto okienko dialogowe z ustawieniami połączenia:
http://imageshack.us/photo/my-images/9/beztytuuceh.png/

Jeśli ktoś wie w czym jest problem to najlepiej jakby napisał co mam wpisać w tym Add Connection abym mógł połączyć się z serwerem z poziomu Visual Studio.

0

Domyślna nazwa instancji dla Expressa to chyba .\SQLExpress, spróbuj to podać zamiast (local).

0
somekind napisał(a)

Domyślna nazwa instancji dla Expressa to chyba .\SQLExpress, spróbuj to podać zamiast (local).

W visualu wyskakuje błąd error 26 Error Locating Server

0

Nie nie, instancja (local) powinna ruszyć z poziomu VS, może coś z konfiguracją instancji serwera, nazwa serwera : (local)\SQLEXPRESS user: sa password: ?? i wskazujesz baze, powinno hulać. nie widzę twoich fotek z konfiguracją które zrobiłeś

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1