DELETE z dynamicznym LIMIT

0

Witam,

Napisałem programik łączący się bazą .sdf. Generuję kontrolki w sposób dynamiczny... zapisuję ich wartości w bazie... a na zakończenie chcę usunąć z tabeli wiersze w liczbie odpowiadającej liczbie kontrolek.

Proszę o pomoc jak to ująć w zapytaniu SQL

"DELETE FROM brudnopis LIMIT liczba_controlek"

(liczba_kontrolek to int odpowiadający liczbie kontrolek, za każdym razem jest to inna wartość)

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi

Pozdrawiam

0

yyy a skąd wiesz co jest w brudnopisie?
Czy z brudnopisu korzystają inne instancje aplikacji?
Dlaczego nie możesz wyczyścić całego?
Po co w ogóle w bazie zapisujesz ich zawartość?
A jak ktoś zamknie okienko, to jak wyczyścisz brudnopis?
Jaki problem zbudować dynamiczne zapytanie string query = "DELETE FROM brudnopis LIMIT " + controls.Count; W każdym języku idea realizowana tak samo.

0

Dzięki za podpowiedź !!!

w brudnopisie zapisuję wartości, żeby je sprawdzić, a następnie wpisać do właściwej tabeli, sprawdzenie następuje w pętli for, a w kórej następnie wspisuję do drugiej tabeli. Przy każdym obrocie pętli z tabeli usuwam z brudnopisu to co już sprawdziłam. Na koniec brudnopis jest czysty.

0

Twoja idea w ogóle wydaje mi się błędna. Nie widzę potrzeby zapisu jakiś danych w brudnopisie, do tego jest pamięć. Chyba że masz workflow, który zbiera dane i dopiero po kilku krokach chcesz dokonać właściwego pełnego zapisu. Ale nawet w takim przypadku workflow powinien mieć sensowny uniwersalny magazyn danych, aby dało się zapisać go w dowolnym kroku i powrócić.
Generalnie tak jak to robisz, tak się nie robi. Pewnie są wyjątki wyjątkowo dziwne i tylko potwierdzają regułę.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0