Iteracja varchar

0

Szukam w necie i nie wierzę, że nie mogę znaleźć prostego rozwiązania następującego problemu: Jak iterować varchar?

1

WHILE + LEN + SUBSTRING

0
Misiekd napisał(a)

WHILE + LEN + SUBSTRING

No ok, też o tym myslałem, problem polega na tym, że SUBSTRING chce w parametrze konkretny znak, który chcę właśnie odczytać. Może się nie zrozumieliśmy, więc dla przykładu pokażę kod Delphi:

var
  s: string;
  i: integer;
  ch: char;
begin
  for i:=1 to length(s) do ch:=s[i];
end;
0
Juhas napisał(a)

że SUBSTRING chce w parametrze konkretny znak, który chcę właśnie odczytać.
jaki konkretny znak??? Podajesz mu cały ciąg, od którego znaku i ile i Ci zwraca to co chcesz. Idąc za przykładem z delphi to zamiast s[i] będziesz miał substring(s, i, 1)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1