Tworzenie backupu bazy danych przy pomocy zapytania SQL

0

Istnieje może jakieś polecenie, które zwracałoby całą bazę danych? Chodzi o taki backup, i przede wszystkim, żeby było to wykonywalne jako zapytanie do bazy danych. Jeśli jakieś różne odmiany baz sql mają jakieś własne komendy, to poproszę również o taki komentarz. Z góry dziękuję.

0

zapytania w sql nie ma
tak systemy bazodanowe mają różne dodatkowe polecenia, m.in. do wykonywania backup i najczęściej mogą być uruchamiane w jakiś managerach jak zapytania sql
nie wiem co masz na myśli zwracać całą bazę, a co rozumiesz przez backup

0

Jezeli chodzi o CALA baze danych to nie, nie istnieje takie zapytanie (ja przynajmniej nic o tym nie wiem).

Nie napisales o jaka baze danych chodzi. W MySQL np. istnieja zapytanie LOAD DATA oraz SELECT * INTO OUTFILE: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/load-data.html

0

Backup MySQL
Backup MS SQL

pozdrawiaMM
PS. Tagi < url są dozwolone? Jak je "wyklikać"

0
Marcin.Miga napisał(a)

Backup MySQL

O, nawet nie wiedzialem o tym. Ale warto wspomniec o tym zdaniu: This statement is deprecated and is removed in MySQL 5.5. oraz The statement works only for MyISAM tables..

PS. Tagi < url są dozwolone? Jak je "wyklikać"

??

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1