Jak uruchomić stronę

0

Witam,
Proszę o pomoc, a oto problem

Kupiłem sobie stronę. Dostałem bazę sql i wszystkie potrzebne pliki.

Założyłem domenę na nazwa.pl.
Wgrałem na serwer bazę sql i przeniołem przez ftp resztę plików na serwer.

Jak prubuję wejsć na moją stronę to mam komunikat "Nie można nazwiazac polaczenia z baza danych".

Co muszę zrobić żeby to wszystko zadziałało?
Proszę o pomoc, Od razu się przyznam, że robię to pierwszy raz i nie mam zielonego pojęcia o co chodzi

0

Chcialbym ci pomoc, ale czegos nie rozumiem:

co znaczy "dostalem baze SQL"?
co znaczy "Wgrałem na serwer bazę sql " ?

"Co muszę zrobić żeby to wszystko zadziałało?"

zawsze musisz nawiaz polaczenia z baza danych. Pytanie jaka baze uzywasz? MYSQL ? czy moze cos innego ?
Na jakim serwerze postawiles te strone ?

0
urbiasz napisał(a)

Chcialbym ci pomoc, ale czegos nie rozumiem:

co znaczy "dostalem baze SQL"?
co znaczy "Wgrałem na serwer bazę sql " ?

"Co muszę zrobić żeby to wszystko zadziałało?"

zawsze musisz nawiaz polaczenia z baza danych. Pytanie jaka baze uzywasz? MYSQL ? czy moze cos innego ?
Na jakim serwerze postawiles te strone ?

Kupiłem pewną stronę internetową wraz z bazą sql
Używam bazy MYSQL
Na serwerze nazwa.pl

0

w skrypcie musisz wpisac dane potrzebne do tego aby skrypt sie polaczyl z baza danych
znajdz config.php w zaleznosci od skryptu pewnie bedzie inaczej sie nazywal i wpisz tam dane mysql'a.

wspolczuje ci bo administracja strona to coraz to nowe wyzwania bedziesz mial duzy zabawy jeszcze chyba ze zatrudnisz kogos

0
baza_danych napisał(a)

w skrypcie musisz wpisac dane potrzebne do tego aby skrypt sie polaczyl z baza danych
znajdz config.php w zaleznosci od skryptu pewnie bedzie inaczej sie nazywal i wpisz tam dane mysql'a.

wspolczuje ci bo administracja strona to coraz to nowe wyzwania bedziesz mial duzy zabawy jeszcze chyba ze zatrudnisz kogos

No wiem o tym, że trochę będzie zabawy.Jakoś sobie poradzę:)
Znalazłem taki plik z utawieniami i są tu takie pola... na pewno trzeba je wypełnić.

$ustawienia['adres'] = 'http://'; * adres strony ze skryptem, adres ten musi zawierać pełną ścieżkę do miejsca w którym skrypt jest zainstalowany. Na początku adresu musi być http:* a na końcu znak /
$ustawienia['rozmiar'] = 99999; // maksymalny rozmiar uploadowanego pliku w bajtach
$ustawienia['ile_wynikow'] = 20; // liczba wyników wyświetlanych na stronie

$ustawienia['baza_adres'] = "localhost"; // adres do bazy Mysql np. localhost
$ustawienia['baza_login'] = ""; // login do bazy Mysql
$ustawienia['baza_haslo'] = ""; // hasło do bazy Mysql
$ustawienia['baza_nazwa'] = ""; // Nazwa bazy Mysql w której jest zainstalowany skrypt

Sprubję to wypełnići zobaczę.
Miałem do tego dostć instrukcję ale jak na razie nie dostałem
zięki za wskazówki

0
delfinek28 napisał(a)
baza_danych napisał(a)

w skrypcie musisz wpisac dane potrzebne do tego aby skrypt sie polaczyl z baza danych
znajdz config.php w zaleznosci od skryptu pewnie bedzie inaczej sie nazywal i wpisz tam dane mysql'a.

wspolczuje ci bo administracja strona to coraz to nowe wyzwania bedziesz mial duzy zabawy jeszcze chyba ze zatrudnisz kogos

No wiem o tym, że trochę będzie zabawy.Jakoś sobie poradzę:)
Znalazłem taki plik z utawieniami i są tu takie pola... na pewno trzeba je wypełnić.

$ustawienia['adres'] = 'http://'; * adres strony ze skryptem, adres ten musi zawierać pełną ścieżkę do miejsca w którym skrypt jest zainstalowany. Na początku adresu musi być http:* a na końcu znak /
$ustawienia['rozmiar'] = 99999; // maksymalny rozmiar uploadowanego pliku w bajtach
$ustawienia['ile_wynikow'] = 20; // liczba wyników wyświetlanych na stronie

$ustawienia['baza_adres'] = "localhost"; // adres do bazy Mysql np. localhost
$ustawienia['baza_login'] = ""; // login do bazy Mysql
$ustawienia['baza_haslo'] = ""; // hasło do bazy Mysql
$ustawienia['baza_nazwa'] = ""; // Nazwa bazy Mysql w której jest zainstalowany skrypt

Sprubję to wypełnići zobaczę.
Miałem do tego dostć instrukcję ale jak na razie nie dostałem
zięki za wskazówki

Przebrnąłem przez to ale teraz mam nowy problem:)
Mam następujący komunikat:

Warning: include(8dc297bd84342fadfedd24.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/sex-anonsik/ftp/sex-anonsik/index.php on line 380

Warning: include() [function.include]: Failed opening '8dc297bd84342fadfedd24.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/sex-anonsik/ftp/sex-anonsik/index.php on line 380

W lini 380 jest coś takiego:
include('8dc297bd84342fadfedd24.php');

Może jakieś rady?
Pozdrawiam,
DAREK

0

heh, porno biznes nie jest latwy :D :D :D :D :D

no dobra zeby nie bylo ze sie tylko nabijam
to ze od nazwa.pl dostales miejsce na bazy mysql to nie znaczy ze one sa juz zalozone
pewnie przez jakis panel musisz zalozyc sobie taka bazke i stworzyc do niej usera i pass, ktore pozniej podajesz w konfiguracji swoich skryptow
jesli przegrales plik bazy na serwer, moze okazac sie ze na pliku sa takie uprawnienia ktore uniemozliwiaja jego odczyt skryptom

0

Nierozumiesz najprostszych komunikatow systemu : p.
Komunikat mowi ze:

8dc297bd84342fadfedd24.php tego pliku ktory includuje ten /home/sex-anonsik/ftp/sex-anonsik/index.php plik, NIE MA w katalogu w ktorym powinien byc

0
baza_danych napisał(a)

Nierozumiesz najprostszych komunikatow systemu : p.
Komunikat mowi ze:

8dc297bd84342fadfedd24.php tego pliku ktory includuje ten /home/sex-anonsik/ftp/sex-anonsik/index.php plik, NIE MA w katalogu w ktorym powinien byc

8dc297bd84342fadfedd24.php to jest w lini 380, gdzie jeszcze powinno być
To się zgadza że nie rozumiem, ale i tak nie wiem co dalej mam z tym zrobić.
8dc297bd84342fadfedd24.php to jest w lini 380, gdzie jeszcze powinno być.
Nie rozumiem nic z tego - może jutro mi się coś rozjaśni

Idę spać.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1