Jak przerzucić bazy z plików dbf do mysql

0

Witam !

Jak w temacie. Jestem początkujący więc proszę o nie katowanie mnie niezrozumiałymi formułkami proszę o prostą podpowiedź jak to zrobić, A może po prostu jest jakiś programik ?

pozdrawiam
klimba

0

Ja zrobilem to kiedys (za pomoca PHP) w taki sposob:

$dd = dbase_open("testdbf", 0);
$menuiloscrec = dbase_numrecords($dd);

for($indexx = 1; $indexx <= $menuiloscrec; $indexx++)
{
$rec = dbase_get_record ($dd, $indexx);

$a=$rec[0];
$b=$rec[1];



$query="insert into test (id,column1) values ('$a', '$b')";

$mysql_result_sam = mysql_query($query, $con);
}
dbase_close($dd);
0

nie wiem czy by się nadał...

jakieś 2 lata temu napisałem program do eksportu danych jako wsad do MySQL, potrafi utworzyć skrypt do założenia tabeli na podstawie struktury pliku dbf

natomiast mankamentem jest to, że nie potrzebowałem importować plików .dbt wię jeśli są pola typu memo to niestety nie uda się tego przerzucić

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1